Perşembe, Ekim 23, 2014

Textual description of firstImageUrl

Galileo Galilei Kimdir Kısaca Hayatı Hakkında Bilgi

Galileo Galilei 15 Şubat 1564 senesinde hayata merhaba diyen İtalyan asıllı en çok tanınan bilim insandır. Meşhur bilim insanı fizik, cebir, gök bilimi ve filozofluk kişiliğiyle herkes tarafından bilinmektedir. Galileo Galilei icra ettiği çalışmalar sebebiyle çağımızda astronominin babası olarak herkes tarafından kabul edilmektedir.

İtalya’nın Pisa kentinde doğan bilim insanı öğrenim dünyasına Floransa’da başladı. Burada tahsil aldıktan sonrasında Pisa Üniversitesine kayıt olup tıp çevresinde öğrenim almaya başladı. Parasal olanaklarının fena olması sebebiyle kendisi tıp eğitimini yarıda bırakmak mecburiyetinde bırakıldı. Üniversite senelerinde fizik ve hareket alanlarıyla ilgilenmeye başlamış olan Galileo Galilei meydana getirdiği çalışmaların meşhur bilim adamlarına aksi düşmesinden ötürü öğrenim almış olduğu üniversite hocalarıyla ihtilaf yaşadı ve okuldan ayrılmaya hüküm verdi.

Pusulayı her insanın alabileceği bir tecim mamulü haline getiren Galileo Galilei ek olarak kalp atışlarını ölçen bir aygıt yapmış olup tıbbın bundan faydalanmasını sağlamış oldu. Çağımızda halen kabul edilen planetlerin ve bu gezenlerin uydularının belirlenmesi Galileo Galilei tarafınca gerçekleştirilmiştir.
Galileo Galilei bugünde de konuşulmasını sağlayan en mühim husus yeryüzünün döndüğünü iddia etmesidir. Yeryüzünün döndüğünü her seferinde dile getirdi ve bunun peşinde durdu. Çağın papazları bunun dine ters gelmek bulunduğunu belirtmesine karşın Galileo Galilei görüşlerinin peşinde durmaya devam etti. Ek olarak papazlara aksi düşecek olması durumunda bu mevzuda bir kitap yazdı. Kitabının çıkmasından sonrasında yargılandı ve mapus cezasına çarptırıldı. Cezaevinde olduğu senelerde rahatsızlanan Galileo Galilei ilkin kör oldu ve 1642 senesine gelindiğinde yaşama veda etti. Böylesine önemli bir şahsın hapishanede ölmesi insanlık tarihinin en üzücü ve utanç verici olaylarından birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.