Çarşamba, Ekim 09, 2013

Textual description of firstImageUrl

iOS 7'den Geri Dönmek Mümkün mü?


iOS tarihinde şimdiye kadarki en önemli güncelleme diyebileceğimiz iOS 7, yeniliklerle birlikte çeşitli güvenlik açıklarını ve sorunları da beraberinde getirdi. Telefonlarını iOS 7’ye güncelleyen kullanıcılar hergün yeni bir güvenlik açığı ile karşı karşıya. Baştan tasarlanan iOS 7’nin görünümü ve animasyonlarının da çeşitli hastalıklara yol açması güncellemenin bonusu oldu diyebiliriz. Şu anda 200 milyondan fazla cihazın iOS 7 güncellemesini aldığını biliyorsunuzdur. Peki yenilikten çok sorunlarını konuştuğumuz iOS 7 güncellemesinden geri dönmek mümkün mü?


iOS 7 için majör güncelleme tanımını yapıyoruz. Biraz daha açarsak iOS 7’nin tasarımından, performansına eski iOS sürümlerinden çok farklı bir deneyim yaşattığını söylemek yanlış olmayacaktır. Minimalist tasarım, etkileyici animasyonlar, ek güvenlik seçenekleri iOS 7 ile deneyimleyeceğiniz, ilk bakışta hemen farkedeceğiniz yeniliklerden en önemlileri. Ancak bu 3 önemli yeniliğin beraberinde getirdiği sorunlar iOS 7’nin popülerliğini bir nebze azaltmış oldu. Fazla sadeleştirilen tasarımlar, çeşitli hastalıklara (mide bulantısı, baş ağrısı) yol açan efektler, pil, stabilite ve her geçen gün keşfedilen yeni güvenlik sorunları nedeniyle iOS 7, Apple cihaz sahiplerinden olumsuz geri bildirim aldı, almaya devam ediyor.


Peki yeniliklerinden çok olumsuz yönlerini konuştuğumuz iOS 7 güncellemesinden geri dönmek yani sürüm düşürmesi mümkün mü? iTunes üzerinden cihazınıza uygun .ipsw dosyasını gösterek gerçekleştirdiğiniz sürüm düşürme işlemi iOS 7 ile birlikte kaldırıldı. Apple’ın kısa bir süre izin verdiği sürüm düşürme artık mümkün değil.. en azından şu an için.. Eğer iPhone 4 sahibi iseniz ve cihazınız –yükseltmeden önce- jailbreak’li ise bir şansınız var. Ancak iPhone 4S, 5 (5C ve 5S’te ön yüklü geliyor.) sahibi iseniz –şu an için- iOS 6’ya dönmeniz mümkün değil. Bunun nedeni ise Apple’ın iOS 7 dışındaki sürümleri imzalamayı bırakması. (Bu adresten cihazınıza uygun yazılım güncellemelerinin imza durumlarını kontrol edebilirsiniz. Yeşil simgeli olanlar ilgili yazılımın imzalandığını göstermektedir. Sorunsuzca sürüm yükseltme / düşürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.) Kısacası hala iOS 6 sürümünü kullanıyorsanız iOS 7’ye geçmeden önce iki kere düşünmenizi tavsiye ederim.

Apple’ın iOS 7 güncellemesine aldığı olumsuz geri bildirimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dünyanın en değerli şirketi olarak gösterilen Apple’ın 15 Ekim’de gerçekleştireceği etkinlikle birlikte iOS 7.0.3 güncellemesini yayınlanması bekleniyor. Önümüzdeki hafta sunulması beklenen yazılım güncellemesinin kapsamlı mı yoksa ufak bir güncelleme mi olacağını ve geri bildirimleri nasıl değerlendiklerini göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.