Pazar, Aralık 29, 2013

Textual description of firstImageUrl

Şans Topu Sonuçları - Şans Topu Çekilişi - Şans Topu Nedir - Şans Topu Nasıl Oynanır?


Milli Piyango İdaresi tarafından haftanın her Çarşamba günü çekilişi gerçekleştirilen Şans Topu iki farklı sayı kümesi içerisinden, belirlenen sayıda numara seçilmesi esasına dayanan bir sayısal oyundur. Şans Topu (5+1) oyununda ikramiye grupları, (5+1), (5), (4+1), (4), (3+1), (3), (2+1) ve (1+1) olmak üzere 8 adettir.. Şans Topu oyununa istenilen sayıda kolonla katılmak mümkündür.

Şans Topu (5+1) oyunu, iki farklı sayı kümesi içerisinden, belirlenen sayıda numara seçilmesi esasına dayanan bir sayısal oyundur. İlk sayı kümesi 1-34 numaradan, ikinci sayı kümesi ise 1-14 numaradan oluşmaktadır. İştirakçiler, ilk sayı kümesinden 5 (beş) adet, ikinci sayı kümesinden 1 (bir) adet numarayı seçerek oyuna katılabileceklerdir.

ŞANS TOPU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Şans Topu (5+1) oyunu, yaygın ikramiye verilmesine uygun bir oyundur. Bu nedenle ikramiye grupları fazladır. (5+1)'in bilinme olasılığı diğer oyunlara kıyasla daha yüksektir (1/3.895.584). Şans Topu (5+1) oyununda ikramiye grupları, (5+1), (5), (4+1), (4), (3+1), (3), (2+1) ve (1+1) olmak üzere 8 adettir.

Şans Topu (5+1) oyunu, her Perşembe günü sabahından, Çarşamba günü 20:30'a kadar Sayısal Oyun bayilerinde bulunan oyun terminallerinden oynanabilir.

Şans Topu (5+1) oyununun çekilişleri her Çarşamba akşamı 20:40-21:00 saatleri arasında TRT/1 kanalında canlı yayında gerçekleştirilecektir. Çekiliş sonrası ikramiye kazanan iştirakçilerimizden;

(1+1), (2+1), (3), (3+1) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden, (4+1) ve (5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden, (5+1) bilenlere ise, ikramiyeleri MPİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir.

Şans Topu (5+1) oyunu ikramiyeleri, çekiliş tarihinden itibaren 1 (bir) yıl içerisinde bayilerden veya İdare Şubelerinden alınabilir.

İkramiye grupları İkramiye dağılım oranları
5+1 %30
5 %3
4+1 %3
4 %4
3+1 %5
3 %14
2+1 %14
1+1 %27
Toplam 100


Sayısal Oyunlar Çekiliş Bilgileri

On Numara, Şans Topu, Süper Loto 6/54 ve Sayısal Loto 6/49 Çekilişleri, Milli Piyango İdaresi Kızılay binasında bulunan Çekiliş Salonunda yapılmaktadır. Sayısal oyunlardan; On Numara Çekilişi Pazartesi günleri, Şans Topu Çekilişi Çarşamba günleri, Süper Loto 6/54 Çekilişi Perşembe günleri, Sayısal Loto 6/49 Çekilişi Cumartesi günleri, Yapılmaya devam edilmekte olup, saat 21.10 sularında Noter ve Çekiliş Heyeti huzurunda halka açık olarak gerçekleştirilmektedir.

Sayısal Oyunlar Kolon Bedelleri

MilliPiyango İdaresince oynatılan Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu ve On Numara oyunlarının kolon bedelleri aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

OYUNUN ADI KOLON BEDELİ

Sayısal Loto 6/49 : 75 Kr.
On Numara : 75 Kr.
Şans Topu 5+1 : 75 Kr.
Süper Loto 6/54 : 1 TL.

İkramiye Ödemeleri v Talihliler; Milli Piyango bileti ikramiyesi 375.000 TL. ve üzeri, Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu ve On Numara oyunu ikramiyesi 400.000 TL. ve üzeri ikramiyelerini Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (Ziyabey Cad. 1400. Sok. No.1 06520 Balgat/ANKARA) adresinden, diğer bütün ikramiyelerini aşağıda adresleri belirtilen Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüklerinden alabilirler.

Sayısal Loto 6/49, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto (Sayısal Oyunlar) oynarken nelere dikkat edilmeli?

* Her kolonda seçilen rakamların kutucuğuna dik olarak işaretlenmesi gerekmektedir.

* İşaretleme kırmızı kalemle yapılmamalıdır,

*Doldurduğunuz bir kolonu oynamadan vazgeçtiyseniz veya yanlış bir işaretleme yaptıysanız; o kolonun altındaki İPTAL kutusunun işaretlenmeniz yeterlidir.

* Oyuna istenilen sayıda kolonla katılmanız mümkündür.

* İşaretlediğiniz kuponla bayiden aldığınız biletteki numaraların, seçtiğiniz numaralar olup olmadığını kontrol ediniz.

* Kuponlar ikramiye talep hakkını vermez.

* Çoklu çekiliş işaretlemek suretiyle aynı numaraları 2, 3 veya 4 çekiliş için de oynayabilirsiniz.

* 18 Yaşından küçük olanlar bu oyuna katılamazlar. Kazanan biletlere ikramiye ödenmesini isteyemezler.

* Sayısal oyunlara ait biletler Termal kağıttan üretilen bilet olup ısıdan korunmalıdır.

* Bilet veya kupon arkalarının imzalanması bir yarar sağlar mı?

Biletin İmzalanması

Milli Piyango İdaresine ait tüm şans oyun biletlerinin arkasına ad ve soyadının yazarak imzalanması güvenlik açısından önerilir. Ayrıca ikramiye kazanan talihlilerden, ikramiyelerini almak için Milli Piyango İdaresi veya şubelerine başvurduklarında biletlerin kendilerine ait olduğunu ispatlamak için biletlerin arkasına ad ve soyad yazıp imzalamaları istenir. Sayısal oyunların kuponları ise oyun oynama aracıdır.

Bilet ortaklığı ne demektir?

Buna ilişkin, Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 1989/11034E., 990/6200 K. ve 10.04.1990 tarihli kararlarında belirtildiği üzere "Bilet ortaklığı, Piyango bileti üzerindeki imzanın, ortaklığa delalet etmesini ifade eder."

Sayısal Loto6/49, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto biletlerine ikramiye çıktığında ikramiyenizi nereden alacaksınız?

Sayısal Loto 6/49 oyununda;

(3) ve (4) bilenlerin ikramiyelerini bayiler,

(5) bilenlerin ikramiyelerini bayiler ve Milli Piyango İdaresi Şubeleri,

(6) bilenlerin ikramiyeleri Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce ödenmektedir.

Şans Topu 5+1 oyununda;

(1 + 1), (2 + 1), (3), (3 + 1) ve (4) bilenlerin ikramiyelerini bayiler,

(4 + 1) ve (5) bilenlerin ikramiyelerini bayiler ve Milli Piyango İdaresi Şubeleri,

(5 + 1) bilenlerin ikramiyesi Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce ödenir.

On Numara oyununda;

Hiçbir numarayı doğru tahmin edemeyenler ile (6) ve (7) bilenlerin ikramiyelerini bayiler,

(8) ve (9) bilenlerin ikramiyelerini bayiler veya Milli Piyango İdaresi Şubeleri,

(10) bilenlerin ikramiyeleri Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce ödenir.

Süper Loto 6/54 oyununda;

(3) ve (4) bilenlerin ikramiyelerini bayiler,

(5) bilenlerin ikramiyelerini bayiler ve Milli Piyango İdaresi Şubeleri,

(6) bilenlerin ikramiyeleri Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce ödenmektedir.

Ayrıca Sayısal Loto 6/49 ve Süper Loto 6/54 oyununda (6) bilen, Şans Topu oyununda (5 + 1) bilen ve On Numara oyununda (10) bilen talihliler 400.000 TL'ye kadar olan ikramiyeleri, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün yanı sıra Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüklerinden de alabilirler.

Milli Piyango İdaresi şans oyunları çekilişi nasıl yapılır?

Milli Piyango İdaresine ait tüm çekilişler oluşturulan çekiliş heyeti tarafından, noter huzurunda basın ve kamuoyuna açık olarak; oyunların çekiliş planlarında belirtilen çekiliş tarih ve saatlerinde yapılmaktadır.

Oyun planlarına göre Milli Piyango çekilişi her ayın 9, 19, 29'unda ve belirtilecek özel çekiliş tarihleri ile 31 Aralık günü Yılbaşı Özel Çekilişi yapılır. Sayısal Loto çekilişi haftanın Cumartesi, Şans Topu Çekilişi Çarşamba, On Numara Çekilişi Pazartesi ve Süper Loto Çekilişi Perşembe günleri yapılır.

Çekiliş heyeti çekiliş küre veya kürelerinin çekilişe hazır olup olmadığını ve küreye konulacak topları kontrol eder. Milli Piyango bileti çekilişlerinde biletlerin numara sayısına göre en fazla 6 veya 7 küre kullanılır. Her küreye teker teker ve gösterilmek suretiyle 0'dan 9'a kadar toplar atılır. Kullanılan toplar 6,7 cm. ve ağırlığı 165 gr olup, M.K.E. kurumuna dökme lastikten yaptırılmaktadır. Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto (Sayısal Oyunlar) oyunlarının küreleri ise özel üretilmiş olup, yalnız Şans Topu oyunu çekilişinde oyununun özelliği nedeniyle iki adet küre kullanılır. Toplar küreye konmadan önce dikey bir durumda tek tek sıralanarak dizilmek suretiyle çekilişe geçilir. Toplar 78 gr. ağırlığındadır. Çekiliş topları çelik kasalarda saklanmaktadır.

Kürenin başında görev verilecek ve çekilişe yardımcı personel, çekiliş başlamadan önce hazır bulundurulur.

İkramiye kazanan numaralar anında belirlenir, kayıt ve tutanakları noterle beraber düzenlenip, çekiliş heyetince sistem merkezine iletilir.

Sayısal Oyun Biletleri İçin Uyarı

MİLLİ PİYANGO İDARESİ TARAFINCA DUYURULMUŞTUR...

LÜTFEN DİKKAT:

1- Sayısal oyunlarımıza ait biletlerinizi mutlaka İdaremizin ruhsatlı sayısal oyunlar bayilerinden alınız.

2- Seyyar veya yetkisiz kişilerden sayısal oyunlar biletlerini almayınız. Aksi halde ikramiye alamama sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

3- Milli Piyango İdaresinin ruhsatlı bayilerinin dışındaki kişilerden aldığınız sayısal oyunlar biletleri sahte ise ikramiye alma sırasında yasalar gereği zor durumda kalabilirsiniz.

Gerçek Sayısal Oyunlar Biletlerinde;

- Barkod çizgileri düzgün, belirgin ve aralıklıdır.

- Oynanan numaralar, kolon harfleri ve diğer bilgiler bilet üzerinde aşırı derecede kenarlara kaymamıştır.

- Her karakter üzerinde, terminal yazıcı iğnesinin vuruş izleri belirgin bir şekilde görülebilmekte ya da parmak uçları ile hissedilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.