Cumartesi, Şubat 22, 2014

Textual description of firstImageUrl

2014 Koruma Memuru alımı Koruma memurluğu başvuru şartları neler?

2014 Koruma Memuru alımı Koruma memurluğunda hangi şartlar aranacak? Emniyet, koruma memuru kadrosuna alınması planlanan kişilerde aranan şartlarla ilgili detaylı bilgi verdi

2014 Koruma Memuru alımı Koruma memurluğunda hangi şartlar aranacak? Emniyet Genel Müdürlüğü, BİMER başvurularına verdiği cevapta koruma memurluğu kadrosuna ilişkin kanun çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Koruma memurluğunda hangi şartlar aranacak?

Emniyetten verilen cevapta, koruma memuru kadrosuna alınması planlanan kişilerde aranan şartlara detaylı olarak yer verildi.

Koruma Memuru olamak isteyenlerin en çok merak ettiği soru Memur olabilme şartlarının içinde KPSS şartı var mı? Koruma Memuru alımlarının gündemde olduğu şu zaman diliminde Koruma Memuru olma şartları ve Koruma Memuru maaşları merak ediliyor...
Koruma Memuru alımları 2014 Mart ayında başlıyor mu?  Koruma Memuru ne kadar maaş alacak?  Alınan kararla stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak.
Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararda bundan sonra stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak dendi, ve İçişleri Bakanlığı 10 bin koruma memuru alınacak dedi .
“Koruma Memurları” adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.
İçişler Bakanı, halihazırda Ülkemizde bütün koruma hizmetleri için 29 bin kişi görev yapıyor, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü. Bakan, bunun fazla olduğunu belirterek, ”29 bin kişiyi en verimli şekilde dağıtacağız.
İlk etapta 10 bin kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. Bunlar emniyet hizmetleri sınıfı fakat koruma memuru” diye konuştu.
İçişleri Bakanlığı, ilk etapta 28 bin 500 koruma memuru alıcağını, daha sonra bu sayının 50 bini bulacağını belirtti. Koruma memurları önemli devlet binaları hassas bölge ve noktalarda görev yapacak.
Koruma Memuru alımında KPSS şartı geldi

Koruma Memurluğu alımları KPSS ne kadar lazım. Alınan kararla stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak.
Peki koruma memurluğu alımı ne zaman?
Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararda bundan sonra stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak dendi, ve İçişleri Bakanlığı 10 bin koruma memuru alınacak dedi . “Koruma Memurları” adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.
Koruma Memurluğuna Başvuru Şartları

En az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için 25 yaşından gün almamış olmak şartı getirildi. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memur adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki ay uygulamalı eğitim verilecek.

Polise yardımcı unsur olacak koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı"ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5′i geçemeyecek. Koruma memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak.

Koruma Memurları da polisler gibi üniformalı ve silahlı olacak

Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı içerisinde bulunacak olan koruma memurları da diğer polisler gibi üniformalı ve silahlı olarak görev yapacak.
Ayrıca bu görevliler sivil olarak da hizmet verebilecek. Koruma memurları polise verilen, durdurma, kimlik sorma, kontrol, arama, yakalama, olay yerini ve delilleri koruma, muhafaza altına alma, silah ve zor kullanma yetkilerine de sahip olacak.

Koruma memurlarının 6 yılda polis olma imkanı var

-En az lise mezunu olanlar koruma memuru olacak.

-25 yaşından gün almayanlar başvurabilecek.

-Atanacaklar 4 ay süreyle koruma memurluğu eğitimi alacak.

-Eğitim süresince masraflar devletçe karşılanacak.

-Koruma memurluğu kadrolarına atanacaklar, beş yıl süreyle başka kurumlara naklen atanamayacak.

-En az altı yıl süreyle koruma görevi yapanlar kıdemli koruma memur olabilecek.

-Koruma memurlarının polisliğe geçiş imkanı da bulunacak.

-Lisans mezunu olanlardan en az bir yıl süreyle kıdemli koruma memuru olanlar polis memuru olabilecek.

-Bunlara ait kontenjanlar Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulunca belirlenecek.

-Kadroda ağırlık taşraya verilecek.
İşte Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi yazısı
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.