Pazartesi, Şubat 10, 2014

Textual description of firstImageUrl

Koruma Memuru alımları tarihleri açıklandı!

Koruma memuru alımları ne zaman? 50 bin koruma memuru ne zaman alınacak? Koruma memuru alım ilanı yayınlandı mı? Koruma memuru ne iş yapar? Koruma memuru alım şartları nelerdir?


Üniversite kampüs giriş çıkışları , Stadyum girişleri ve okul bahçeleri bundan sonra buraların güvenlikleri polislerden ve asayişten değil artık polis yetkilerine sahip olan Koruma memurlarından sorulacak kamuya 10 bin Koruma memuru istihdam edilecek ilk etapta. Üniversite kampüslerinden ve stadyumlardan polisler çıkacak yerlerine Koruma memurları atanacak. Koruma memurları Bakanlık ve Mecliste de görev yapacaklar. Lise mezunu koruma memurları 3 ay eğitime tabi tutulduktan sonra görevlerine başlayacaklar. İşe ilk başlayan Koruma memurları polislerle aynı maaşı alacaklar. Koruma memurlarının maaşları 2 bin lira olacak. Özel güvenlik yasası kapsamında Koruma memuru çalışmalarına başlandı ve birkaç hafta içinde çalışmanın meclise gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararda bundan sonra stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak dendi, ve İçişleri Bakanlığı 10 bin koruma memuru alınacak dedi . “Koruma Memurları” adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.İçişler Bakanı, halihazırda Ülkemizde bütün koruma hizmetleri için 29 bin kişi görev yapıyor, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü. Bakan, bunun fazla olduğunu belirterek, ”29 bin kişiyi en verimli şekilde dağıtacağız. İlk etapta 10 bin kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. Bunlar emniyet hizmetleri sınıfı fakat koruma memuru” diye konuştu.10 Bin Koruma Memuru Alımı Başvuruları10 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak.
50 Bin koruma memuru ne zaman alınacak, başvurular ne zaman nereye yapılacak tarihleri şubat ayı 2014 martta

Alınan kararla stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak. Peki koruma memurluğu alımı ne zaman. Koruma memurluğu şartları nelerdir. Koruma Memurluğu alımları başladı mı?

Koruma Memuru alımları başlıyor.  Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararda bundan sonra stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak dendi, ve İçişleri Bakanlığı 10 bin koruma memuru alınacak dedi . “Koruma Memurları” adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.

İçişler Bakanı, halihazırda Ülkemizde bütün koruma hizmetleri için 29 bin kişi görev yapıyor, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü. Bakan, bunun fazla olduğunu belirterek, ”29 bin kişiyi en verimli şekilde dağıtacağız.

İlk etapta 10 bin kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. Bunlar emniyet hizmetleri sınıfı fakat koruma memuru” diye konuştu.10 Bin Koruma Memuru Alımı Başvuruları10 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak. Bakan Güler, bu 10 bin koruma memuru alımının yeni bir alım olacağını aktardı.Koruma memurları lise mezunları arasından seçilecek ve yaş sınırı 28 olarak tayin edilecek.

Yine alınacak kişilerin belirli fiziki koşullara da uyması gerekecek. Koruma memurları sadece liselerden değil, iki yıllık fakülte (ön lisans) mezunlarından da alım yapılması planlanıyor. Halihazırda görev yapan birçok koruma memuru da lise mezunu durumunda bulunuyor. 30 Bin Koruma Memuru Alımı Ne Zaman Koruma memurları alımı ne zaman yapılacak sorusunu da yanıtlayan Bakan Güler, alımların yıl sonuna kadar yapılacağını açıkladı. Ancak bu alımlar açıklamaya göre Eylül ayından sonraya kalacak. İlk etapta 10 Bin koruma memur alınacak. Daha sonra 20 bin alım daha yapılacak.

Koruma Memurlarının Maaşı 2 Bin TL Olacak İlk etapta 10 bin sonra 20 bin koruma memuru alınacak. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.Koruma Memurları ile Polis Arasında Fark Olacak mı ? Evet koruma memuru ile polis arasında yetkiler açısından farklılıklar olacak ancak koruma memurları da polisler gibi acil bir durum karşısında müdahalede bulunabilecek ve gerekli delilleri toplama yetkisine sahip olacak. Polisler olay yerine gelene kadar yetkiler koruma memurlarında olacak.Koruma memurlarının özlük hakları da polislere yakın bir seviyede olacak.

Koruma Memurluğuna Başvuru Şartları En az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için yaş sınırı 26′dan 28′e yükseltildi. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memur adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki ay uygulamalı eğitim verilecek. Polise yardımcı unsur olacak koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı’ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5′i geçemeyecek. Koruma memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak. ama yinede baya bi havaları olacaklar.
KORUMA MEMURU MAAŞI
Koruma Memurlarının maaşı 2 Bin TL olacak.

İlk etapta 10 bin sonra 20 bin koruma memuru alınacak. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak. Koruma Memurları ile Polis Arasında Fark Olacak mı ?


Koruma memurları alımı ne zaman yapılacak sorusunu da yanıtlayan Bakan Güler, alımların yıl sonuna kadar yapılacağını açıkladı. Ancak bu alımlar açıklamaya göre Eylül ayından sonraya kalacak. İlk etapta 10 Bin koruma memur alınacak. Daha sonra 20 bin alım daha yapılacak.Koruma Memurlarının Maaşı 2 Bin TL Olacak

İlk etapta 10 bin sonra 20 bin koruma memuru alınacak. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.Koruma Memurları ile Polis Arasında Fark Olacak mı ?

Evet koruma memuru ile polis arasında yetkiler açısından farklılıklar olacak ancak koruma memurları da polisler gibi acil bir durum karşısında müdahalede bulunabilecek ve gerekli delilleri toplama yetkisine sahip olacak. Polisler olay yerine gelene kadar yetkiler koruma memurlarında olacak.Koruma memurlarının özlük hakları da polislere yakın bir seviyede olacak.

Koruma Memurluğuna Başvuru Şartları
En az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için yaş sınırı 26′dan 28′e yükseltildi. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memur adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki ay uygulamalı eğitim verilecek.

Polise yardımcı unsur olacak koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı’ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5′i geçemeyecek. Koruma memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak.
Koruma memuru alımı hakkında her gün bir şeyler enformasyon kirliliğine maruz kalıyor. Bu yüzden Ocak ayına ertelenen koruma memuru alımları bir an önce yapılmalı. Koruma memuru atamaları hakkında tüm detaylar.
Koruma memuru alımı hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Koruma memuru alımı öylesine şaibeli bir hale geldi ki, yaş sınırının ne olması gerektiği kamuoyunda polemik konusu haline geldi. İlk duyrulduğunda 28 denilen, sonrasında 25'e indirilen koruma memuru alım şartları ne olmalı? İşte koruma memuru hakkında son haberler sizlerle.
Bugünlerin en trend mesleklerinden biri olan koruma memurluğu, gerçekten de alımı yapılır yapılmaz büyük rağbet görecek. Koruma memuru alımı ne zaman apılacak? İçişleri Bakanı Muammer Güler Ocak 2014 tarihini işaret etti. Ancak koruma memuru alımı yaş sınırı henüz net beli değil. Kimi 25 diyor, kimi 28. Sizce hangisi olmalı?
Bugünlerde özellikle 2014 Ocak ayının da yaklaşmasıyla birlikte, alımları kaçırmak istemeyen işsiz gençler, sürekli araştırmalar yapıyorlar. Koruma memuru alımı hakkında son detaylar ve atama tarihi haberimizde. Ancak koruma memuru sorunu resmen bir arap saçına döndü, özellikle yaş sınırı konusunda şaibeler yaşanıyor. Önce 28 yaşına kadar alım yapılacak denildi, ardından da 25 yaş denildi. Bu durumda 26-27-28 yaşındaki gençler de doğal olarak isyan ediyorlar. Koruma memuru konusunda yaş sınırı ne olmalı? Düşüncelerinizi paylaşın, bizler de yayınlayalım.
Merakla beklenen Koruma memuru alımları ne zaman yapılacak? 30 Bin koruma memur alımı yapılacak mı? Başvuru tarihleri hakkında bil verildi mi? Devlet kurumu altına geçmek isteyen çalışanlar Koruma memuru başvuru tarihlerini bekliyor. Fakat Koruma memuru alımı hakkında net bilgi yok.
Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararda bundan sonra stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak dendi, ve İçişleri Bakanlığı 10 bin koruma memuru alınacak dedi . “Koruma Memurları” adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.İçişler Bakanı, halihazırda Ülkemizde bütün koruma hizmetleri için 29 bin kişi görev yapıyor, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Koruma memuru alımı hakkında her geçen gün merak bir nebze daha artıyor. Ne zaman atama yapılacağını merak eden işsiz gençler, koruma memuru alım tarihlerini kaçırmak istemiyor. Gün be gün takipte olan 26 yaş altı kullanıcılar, koruma memuru alımı hakkında en güncel bilgilere buradan ulaşabilir. Bakan, bunun fazla olduğunu belirterek, ”29 bin kişiyi en verimli şekilde dağıtacağız. İlk etapta 10 bin kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. Bunlar emniyet hizmetleri sınıfı fakat koruma memuru” diye konuştu.10 Bin Koruma Memuru Alımı Başvuruları10 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak.

Bakan Güler, bu 10 bin koruma memuru alımının yeni bir alım olacağını aktardı.Koruma memurları lise mezunları arasından seçilecek ve yaş sınırı 28 olarak tayin edilecek. Yine alınacak kişilerin belirli fiziki koşullara da uyması gerekecek. Koruma memurları sadece liselerden değil, iki yıllık fakülte (ön lisans) mezunlarından da alım yapılması planlanıyor. Halihazırda görev yapan birçok koruma memuru da lise mezunu durumunda bulunuyor.

KORUMA MEMURLARINA POLİS OLMA İMKANI

Göreve intibak edemeyen adayların sözleşmeleri feshedilecek. En az 3 yıl koruma memuru yapanlardan başarılı olanlar polislerde uygulanan sistem gibi kıdemli koruma memurluğuna geçirilecek.
En az 3 yıl fiilen kıdemli koruma memuru olarak görev yapan ve üniversite bitirenler yapılacak sınav ile polis memurluğuna atanabilecek. Ancak, bir yıl içinde kıdemli koruma memurlarından polisliğe geçeceklerin sayısı başvuru şartlarına haiz personelin toplam sayısının yüzde 5’ini geçemeyecek.

KORUMA MEMURLARINA 10 YIL YATAY GEÇİŞ YOK

Mevcut tasarıda koruma memurları bekçi ile polis memuru arasında bir statüde yer alıyor. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olmaları planlanan personelin polis memurluğuna terfi etmesine imkan tanınıyor. İlk tasarı yeni yasama döneminde TBMM’ye sevk edilirse koruma memurları en az 10 yıl başka kurumlara yatay geçiş yapamayacak.
EGM’nin yapacağı özel yetenek sınavında başarılı olan en az lise mezunu 29 bin aday,koruma memuru yapılacak. Koruma memurları bir yıl intibak eğitimine tabi tutulacak. Üniversite ya da yüksekokul mezunları da lise diplomaları ile koruma memurluğuna müracaat edebilecek.

  50 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak
İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı koruma memuru alımı için düğmeye basıldı. İlk etapta 28 bin 500 koruma memuru alınacak.
Daha sonra bu sayı 50 bini bulacak. Koruma memurları önemli devlet binaları hassas bölge ve noktalarda görev yapacak. Ayrıca hizmetin gerektirdiği kişi koruma işi de bu görevliler de olacak. Bunun yanında stadyumlar, spor müsabakaları sınavlar, konser, toplantı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu kapalı ve açık etkinliklerde de koruma memurları görev başında olacak.

GENİŞ YETKİLER OLACAK

Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı içerisinde bulunacak olan koruma memurları da diğer polisler gibi üniformalı ve silahlı olarak görev yapacak. Ayrıca bu görevliler sivil olarak da hizmet verebilecek. Koruma memurları polise verilen, durdurma, kimlik sorma, kontrol, arama, yakalama, olay yerini ve delilleri koruma, muhafaza altına alma, silah ve zor kullanma yetkilerine de sahip olacak.

6 YILDA POLİS OLMA İMKANI VAR

-En az lise mezunu olanlar koruma memuru olacak.
-25 yaşından gün almayanlar başvurabilecek.
-Atanacaklar 4 ay süreyle koruma memurluğu eğitimi alacak.
-Eğitim süresince masraflar devletçe karşılanacak.
-Koruma memurluğu kadrolarına atanacaklar, beş yıl süreyle başka kurumlara naklen atanamayacak.
-En az altı yıl süreyle koruma görevi yapanlar kıdemli koruma memur olabilecek.
-Polisliğe geçiş imkanı da bulunacak.
-Lisans mezunu olanlardan en az bir yıl süreyle kıdemli koruma memuru olanlar polis memuru olabilecek.
-Bunlara ait kontenjanlar Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulunca belirlenecek.
-Kadroda ağırlık taşraya verilecek.
 50 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak 50 Bin koruma memuru ne zaman alınacak, başvurular ne zaman nereye yapılacak tarihleri
ocak 2014 koruma memur alımı ne zaman başlıyor. 50 bin koruma memuru başvuru şartları
İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı koruma memuru alımı için düğmeye basıldı. İlk etapta 28 bin 500 koruma memuru alınacak. Daha sonra bu sayı 50 bini bulacak. TAKVİM koruma memurlarıyla ilgili yasanın detaylarına ulaştı. Koruma memurları önemli devlet binaları hassas bölge ve noktalarda görev yapacak. Ayrıca hizmetin gerektirdiği kişi koruma işi de bu görevliler de olacak. Bunun yanında stadyumlar, spor müsabakaları sınavlar, konser, toplantı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu kapalı ve açık etkinliklerde de koruma memurları görev başında olacak.

GENİŞ YETKİLER OLACAK

Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı içerisinde bulunacak olan koruma memurları da diğer polisler gibi üniformalı ve silahlı olarak görev yapacak. Ayrıca bu görevliler sivil olarak da hizmet verebilecek. Koruma memurları polise verilen, durdurma, kimlik sorma, kontrol, arama, yakalama, olay yerini ve delilleri koruma, muhafaza altına alma, silah ve zor kullanma yetkilerine de sahip olacak.
6 YILDA POLİS OLMA İMKANI VAR

En az lise mezunu olanlar koruma memuru olacak.
25 yaşından gün almayanlar başvurabilecek.
Atanacaklar 4 ay süreyle koruma memurluğu eğitimi alacak.
Eğitim süresince masraflar devletçe karşılanacak.
Koruma memurluğu kadrolarına atanacaklar, beş yıl süreyle başka kurumlara naklen atanamayacak.
En az altı yıl süreyle koruma görevi yapanlar kıdemli koruma memur olabilecek
Polisliğe geçiş imkanı da bulunacak.
Lisans mezunu olanlardan en az bir yıl süreyle kıdemli koruma memuru olanlar polis memuru olabilecek.
Bunlara ait kontenjanlar Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulunca belirlenecek.
Kadroda ağırlık taşraya verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.