Çarşamba, Mart 05, 2014

Textual description of firstImageUrl

Kurt Seyit ve Şura konusu, oyuncuları ve karakterleri

Kurt Seyit ve Şura dizisi Star Tv ekranlarında yayın hayatına hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve Öyle bir geçer zaman ki dizisinden tanıdığımız Farah Zeynep Abdullah rol alıyor. Kurt Seyit ve Şura dizisi Nermin Bezmen’in Kurt Seyt & Shura kitabından diziye uyarlanmıştır.

Kurt Seyit ve Şura konusu

Kurt Seyit ve Şura dizisinde olaylar 1890′lı yılların Rusyasında başlıyor. O dönemde Rusya’da çarlık düzeni hakimdir. Dizinin baş karakteri olan Seyit (Kıvanç Tatlıtuğ), tam adıyla yakışıklı üsteğmen Seyit Eminof’dur. Kendisi Rus çarı Nicholas’ın askeridir. Bir partide soylu Rus ailesi olan Verjensky ailesinin kızı olan Şura’yla (Farah Zeynep Abdullah) tesadüf eseri karşılaşır ve ona aşık olur. Şura, yani Alexandra Julianova Verjenskaya o sırada henüz 15 yaşındadır. Sonrasında gerçekleşen Bolşevik ihtilali, savaş döneminin zorlukları, ayrılıkları, acıları yaşanır...

Kurt Seyit ve Şura Oyuncuları ve Karakterleri
Başrol oyuncuları

Kıvanç Tatlıtuğ (Kurt Seyit)
Seyit
Farah Zeynep Abdullah (Şura) 
Şura


Birkan Sokullu (Petro, Seyit’in arkadaşı)
Petro
Ushan Çakır (Celil, Seyit’in arkadaşı)
Celil


Kurt Seyit ve Şura nerede çekiliyor?

Dizinin çekimlerine Kartepe’de başlandı sonrasında Rusya St.Petersburg’da devam edildi.

Dizideki Kırım Halk Türküleri

Dizinin müzikleri Toygar Işıklı imzasını taşıyor. Ayrıca dizide Calaşım ve Boztorgay gibi Kırım halk türkülerine yer verilmiştir.

Kurt Seyit gerçek mi? Kimdir?

Kurt Seyit gerçekte yaşamış bir kişidir ve romanın yazarı Nermin Bezmen’in dedesidir. Kırım Türkü Mirza Eminof’un oğlu Seyit Eminof bolşeviklerin ihtilali sonrası Türkiye’ye geçmiş ve buraya yerleşmiştir.
Kurt Seyit - Seyit Eminof

2 yorum:

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.