Pazartesi, Mart 10, 2014

Textual description of firstImageUrl

Taşeron İşçiler ve Torba Yasası İle İlgili Son Gelişme (Taşeron Haber)

Kamudaki taşeron işçiler kadroya alınmalı mı? Taşeron Meselesi Torba yasası Son Gelişme. Taşeron işçilere bir destekde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan geldi. Atalay Taşeron meselenin çözümü ile ilgili ehemmiyetli izahlarda bulundu. Ergün Atlay, "Taşeron meselesinin çözümü ile ilgili Bakanlık doğru adımlar atarsa bunu destekleriz. Ancak bizim bu konuda kırmızı çizgilerimiz var. Bunlardan biri, İş Yasayı'nun 2. maddesi" diye konuştu. Taşeron meselesi son gelişme ve dahası trbuguntvhaber.blogspot.com'da
Atalay, yaptığı yazılı izahta, bir gün önce Tuzla Cilt Örgütlü Endüstri Bölgesi'ni ziyaret ettiğini belirterek, Uyguner Cilt Fabrikası'ndaki işçilere fabrikanın yemekhanesinde seslendiğini dile getirdi.

Buradaki konuşmasında, cilt tabakhanelerindeki çalışma şartlarının zorluğunun farkında olduklarını belirten Atalay, "Bu sıkıntıları tamamiyle ortadan kaldıramasak da daha iyi şartlar için, insan onuruna yaraşır çalışma koşulları için mücadeleye devam ediyoruz. Çalışma şartlarının ve işçi haklarının daha iyi bir hale gelmesi için sendikal örgütlenme çok ehemmiyetli. Bunun için önceliğimizi, sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak olarak belirledik. Bu konuda ki en ehemmiyetli mesele, sendikaların karşı karşıya olduğu baraj problemi. Bu meselesi ortadan kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

-"Kamudaki taşeron işçiler kadroya alınmalı"

Atalay, taşeron işçiliğin çalışma hayatında ehemmiyetli bir mesele olduğuna ve bu meselenin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının teşeron işçilikle alakalı çalışmasına değin şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün takriben 1 milyon işçimiz taşeron işçisi olarak çalışıyor. Bu konu sanki Türkiye'nin bir ayıbı olmuştur. Bu ayıbı ortadan kaldırmak için Türk-İş olarak çalışmalarımız devam ediyor, Bakanlıkla müzakerelerimiz sürüyor. Taşeron sorununun çözümü konusunda Bakanlık doğru adımlar atarsa bunun destekleriz. Ancak bizim bu konuda kırmızı çizgilerimiz var. Bunlardan biri, İş Yasayı'nun 2. maddesi. Burada yapılacak bir farklığa netlikle karşı çıkarız. Zira biz, asıl işin taşerona verilmesi halinde, ülkedeki bütün işçilerin taşeron işçisi olacağını düşünüyoruz. Bir diğer beklentimiz de bilhassa kamuda çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınmasıdır. Bunların sağlanması şartıyla Bakanlık tarafından yapılan çalışmayı değerlendiririz."

Atalay, ziyarette kendisine Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, Selülöz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve diğer sendika yöneticilerinin de eşlik ettiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.