Cuma, Mayıs 16, 2014

taziye/başsağlığı/başınız sağolsun mesajları

cenaze/taziye/baş sağlığı mesajları

Hayatımızı idame ettirmekte olduğumuz fani dünyada Kötü gününüzde yanınızda Olduğumuzu Unutmayınız, Başınız Sağolsun ALLAH Yardımcınız Olsun
Allah’ım Mekânını cennet eylesin Dualarımızı Kabul Etsin, Acınızı Sizinle paylaşıyoruz Allah Güç versin Ailesine ve yakınlarına.

Merhuma Dualarımız, Acılı Ailesine Başsağlığı Diliyoruz, Mekânı cennet ruhu Şad Olsun

Hakkın Rahmetine Kavuşan Merhum/Merhumeye Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Yeri Nur Mekanı Cennet olsun..Başınız sağ olsun..

Hayat bir çiçek gibi açıp sonra solarken zaman su gibi akıp gidiyor ve o acılı gün geldiğinde üzüntüler hakim geliyor. Merhum/Merhumeye ‘ e Allahtan rahmet sizlere de sabırlar dileriz. Mekânı cennet günahları af olsun.

Hayat bir çiçek gibi açıp sonra solarken zaman su gibi akıp gidiyor ve o acılı gün geldiğinde üzüntüler hakim geliyor.MerhumMerhumeye ‘ e Allahtan rahmet sizlerede sabırlar dileriz.Mekanı cennet günahları af olsun.

Bir Gün gelir biter. Bu canda Bir gün gelir Gülen Gözlerimiz Ağlar bir Anda, her zaman Dua Edelim Kalbimizi temizleyelim. Ölümü Hayatımızda Hissedelim başınız Sağ olsun.
Hayata Elveda Deyip ölüme Merhaba Diyen Ruhlara edelim hep birlikte dua ruhları şad mekânı cennet Olsun hepimizin Başı Sağ olsun
uzak Değil öLüm yakın Bütün KUllara Güzel öLüm Nasip Etsin ALLAH bütün insanlara, Mekanımız Cennet Olsun Kabrimiz iman dolsun ALLAH'ın Huzurunda Günahlarımız Af Olsun Başımız Sağolsun
Acıyı kederi bıraktı Bu Dünyada Dualarımızla Cennet Yüzü Görmeyi Nasip Etsin Yüce ALLAH’IM Merhuma, Acınızı Paylaşıyoruz Gözyaşlarımızla Başınız Sağ olsun

Hayata Elveda Deyip öLüme Merhaba Diyen Ruhlara edelim hep birlikte dua ruhları şad mekanı cennet Olsun hepimizin Başı Sağolsun.
öLüm geldi Aldı Sevenlerimizi, ALLAH'ın takdiri uygun gördü Aldı Ahirete, Dualarımız Sevdiklerimizle Başınız Sağolsun iyi Dileklerim Sizlerle.
Acıyı kederi Bıraktı Bu Dünyada Dualarımızla Cennet Yüzü Görmeyi Nasip Etsin Yüce ALLAH'ım Merhuma, Acınızı Paylaşıyoruz Gözyaşlarımızla Başınız Sağolsun
Hastanın yanında şehadet getirilir ki, o da hatırlayıp şehadet getirsin. Yoksa ısrarla, sen de yap denilmez. Zira o anda zor bir durumdadır. Ona yeni bir zorluk çıkarmamalıdır. Bir defa da söylese yeterli olur. Bu telkini hastanın sevdiği birisi yapmahdır. Amaç, hastada isteksizlik uyandırmamaktır.
Kişi vefat edince ağzı kapatılır, bir bez ile çenesi başından bağlanır. Gözleri yumulur. Eller yanlarına getirilir. Bunu yaparken de şu dua okunabilir:
“Bismillahi ve ala milleti rasülih. Allahümme yessir aleyhi emrahu ve sehhil aleyhi ma ba’dehü ve es’idhu bi likaike vec’al ma harace ileyhi hayran mimma harace anhu”.
Anlamı: “Allah’ın ismiyle ve Resulullah’ın dini üzerinde olsun. Allah’ım, onun işini kolaylaştır, bundan sonrasını ona kolay eyle, onu seni görmekle mutlu eyle. Dünyadan kendisi için çıkanı, kendisinin çıktığı şeylerden hayırlı eyle”.
Sonra ölünun üstüne bir örtü çekilir. Öldükten sonra yıkanıncaya kadar yanında Kur’an okumak mekruhtur. Öldüğü iyice anlaşılınca hemen yıkanır.
Çünkü Allah elçisi; “Vasiyet edeceği bir şey olup da, yanında yanlı vasiyeti bulunmaksızın iki gece geçirmek müslümanın işi değildir” buyurmuştur.


cennetin suyu ruhuna işlesin toprağı bol ruhu huzurlu olsun.Başınız sağolsun allah gerikede kalanlara sağlık versin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.