Pazar, Temmuz 20, 2014

Textual description of firstImageUrl

2014 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN VE KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER NELER

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ...

Üniversite için hazırlanan ve 23 Mart Pazar günü girdikleri YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile başlayan zorlu ve stresli bir döneme başladılar. Öğrenciler YGS sınavına girdikten sonra sonuçların açıklamasının ardından 7 Temmuz ve 17 Temmuz tarihleri arasında da tercihlerini yaparak okumak istedikleri okulları ve bölümleri seçerek tercih işlemlerini tamamladılar.

Şimdi ise tercih yapan öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. LYS Lisans Yerleştirme Sınavı Tercih sonuçları en geç 24 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor.

Tercih sonuçlarının açıklanması ile beraber bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrencileri bu sefer de kayıt ile ilgili işlemler bekliyor. Tercih sonuçlarının açıklanması ile kazandığı üniversiteye kayıt yaptıracak olan öğrenciler şimdiden üniversite kayıt tarihleri ne zaman ve üniversite kayıt işlemlerinde gerekli olan ve istenen belgeler nelerdir diye merak etmeye başladılar.

Sizlere bu yazımızda 2014 üniversite kayıt tarihleri ne zaman ve kayıt işlemleri sırasında istenen ve gerekli olan belgeler nelerdir onlar hakkında bilgileri sizler için derledik.


2014 Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?


2014 Yılı için Üniversite kayıt işlemleri 1 Eylül de başlayıp, 5 Eylül tarihinde sona erecektir.

Üniversite Kayıt Tarihleri : 1 Eylül ve 5 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak.


ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a) Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge
c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği
d) İkametgâhı ile ilgili beyanı
e) Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge
f) 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
g) Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler

www.trbuguntvhaber.blogspot.com

ADAYLARA UYARILAR

Adayların kayıt için bizzat kazandıkları üniversiteye başvurmaları gerekiyor.
Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek.
Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak.
Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek.
Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.


Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak ve bu boş kalan kontenjanlar daha sonra açıklanarak tekrar bir yerleştirme işlemi yapılacak.

üniversite kayıt işlemleri, üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, üniversite kayıt tarihleri ne zaman, üniversite kayıt işlemleri kaç gün sürecek, üniversitelerin kayıt tarihleri aynı mı, bu seneki üniversite kayıt tarihleri ne zaman, öss yerleştirme sonuçları öğren, öss yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, e-okul, öss yerleştirme sonuçları ve kayıtlar ne zaman, yerleştirme kayıtları ne zaman başlıyor, üniversite kayıt işlemlerinde istenen belgeler neler, üniversite kayıtı için gerekli olan belgeler neler, kayıt için neler gerekli, kayıtta hangi belgeler istenecek, üniversite kayıtı için istenen evraklar neler, kayıta giderken yanımızda hangi evrakları götüreceğiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.