Perşembe, Temmuz 24, 2014

Textual description of firstImageUrl

BURS VEREN KURUMLAR - NASIL BURS ALABİLİRİM? NEREDEN BURS ALINIR? 2014 BURS BAŞVURUSU

burs başvurusu 2014
BURS VEREN KURUMLAR 2014 BURS BAŞVURUSU

KYK-BURS VE YURT BAŞVURURU İÇİN TIKLA >>>

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de kazandıkları üniversitede nerede kalacaklarını, nasıl geçineceklerini düşünmeye başladılar. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları üniversite hayatı boyunca nasıl yaşayacaklarını merak ediyorlar. İşte tam da bu durumda olan öğrenciler için devreye burslar giriyor. Karşılıksız geri ödemesiz burs veren kurumlar öğrencileri üniversite dönemleri boyunca yardımcı oluyor. Peki hangi kurumlar kimlere ne kadar burs veriyor? İşte bu yazımızda burs veren kurumların listesini hazırladık. Burs almak için nasıl başvuru yapılacak, kimler burs almaya hak kazanacak? hepsi yazımızın devamında...

Ben de Üniversite yıllarımda maddi sıkıntılar çektiğim için bu yazıda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardımcı olmak için burs veren kurumları hazırladım. İşte burs veren yerler... Özellikle yazımızın sonunda adresini vereceğimiz Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Veren Vakıflar sitesinden burs veren bütün vakıfları listeleyebilirsiniz... 

ÖĞRENCİLERE BURS VE KREDİ VEREN KURUMLAR

Bir çok vakıf ve kurum öğrencilere burs veriyor. Aşağıdaki listede özellikle başarılı öğrencilere burs veren kurumlar var. Ben öğrencilik hayatımda burs aldığım için öncelikle kendi burs aldığım kurumlarda bahsedeceğim. Diğer kurumlar ise haberturk haber sitesinden alınmıştır.

Burs için başvuracağınız en yakın yer yaşadığınız il-ilçe belediyeleri..

1- BELEDİYELER: Öğrencilik hayatımın 3 yılı yaşadığımı şehirdeki belediyeden burs aldım. İlçe belediyeleri öğrencilere yeterli miktarda burs hakkı tanıyor. Aylık 300 TL civarında burs veriliyor. Başvurmanızda fayda var.

2- ÜNİVERSİTE VAKIFLARI: Kazandığınız Üniversitenin vakfı da öğrencilere burs veriyor. Kendi öğrencilik hayatımda burs aldım. Aylık 200 TL civarında burs veriliyor. Siz de araştırıp üniversitenin vakfına başvurabilirsiniz.

3- KYKKredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilere öğrenim ve katkı kredisi veriyor. Ama bu geri ödemeli. Öğrenci daha sonra bu krediyi taksit taksit ödüyor. Öğrenim kredisi aylık 300 TL civarında.

4- TÜRK EĞİTİM VAKFI: LYS de ilk 5 bin e giren öğrenciler başvurabiliyor. Aylık yaklaşık 400 TL burs veriliyor.

5- Çağdaş Eğitim Vakfı :www.cev.gov.tr adresinden başvuruluna burslarda kültür sanat etkinliklerine katılan öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Aylık yaklaşık 150 TL

6- 21.YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI : www.yekuv.org adresinden başvurular yapılabiliyor. Özellikle kırsal kesimde yaşayıp İstanbulda üniversite okuyan öğrencilere yönelik burslar veriliyor. Kız öğrenciler öncelikli.

7- İSTANBUL SANAYİ ODASI: İSOV, Boğaziçi, İstanbul, İstanbul Teknik, Galatasaray, Marmara, Yıldız Teknik, Namık Kemal, Kocaeli ve Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü öğrencilerine burs veriyor. Adresi www.isov.org.tr

8- ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI: istanbul Teknik, ODTÜ, Boğaziçi, İstanbul, Ankara ve Galatasaray üniversiteleri öğrencilerine yönelik yaklaşık aylık 300 TL burs veriyor.

9- SABANCI VAKFI: Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik üniversiteleri öğrencilerine burs veriyor.

10- VEHBİ KOÇ VAKFI: Bir çok üniversite öğrencisine burs imkanı sağlıyor. Adresi www.vkv.org.tr


Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünün Burs Veren Kurumların Listelendiği Siteden arama yapmanızı öneririm TIKLA > bu siteden her il için ayrı ayrı burs veren kurumları listeleyebilir, adres ve telefon bilgileriniz alabilirsiniz... İstanbul'da sorgulama yaptığımızda 1097 vakıf listeleniyor.

Bunların dışında bir çok vakıf burs veriyor. Kendi memleketinizin, köyünüzün dernekleri de burs veriyordur. Kendi köyünüzün derneklerine de başvurabilirsiniz.

Benim tavsiyem maddi durumu çok kötü olan başarılı öğrenciler okul hayatlarında çalışmaları. Örneğin ben sabah derse girip öğleden sonra 5 saat çalışıp kiramı ve diğer giderlerimi karşılayabiliyordum. Bu da üniversite hayatınızın hem sıkıcı geçmesini hem de maddi zorluk çekmenizi önler. Hem de iş hayatına alışmanızı sağlar. Tabi ki işini iyi seçmeniz gerekiyor.

Sizinde bildiğiniz yukarıda belirtmediğimiz burs veren yerler varsa YORUM bölümünden belirtirseniz öğrenci arkadaşlara yardımcı oluruz...

burs veren yerler, burs veren kurumlar, karşılıksız burs nereden alınır, burs nereden alınır, burs nasıl alınır, burs nasıl başvurulur, burs başvurmak, bursa başvurmak istiyorum, burs almak için ne yapmalıyım, maddi durumu iyi olmayanlar için burs, üniversite için burs, iki yıllık üniversite bursları, 2 yıllık üniversite bursları, 4 yıllık üniversite için burs, burs veren vakıflar, 2014 burslar, burs başvurusu, 2014 burs başvurusu nereye yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.