Pazar, Temmuz 20, 2014

Textual description of firstImageUrl

Ramazan Bayramı Ne Zaman? 2014 Kurban Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı Ne Zaman? 2014 Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı - Kurban Bayramı ne zaman? 2014 Bayram Tatilleri, Dini günler ve dini bayram günleri takvimi, 2014 Ramazan Bayramı ne zaman? 2014 Şeker Bayramı, 2014 Ramazan Ne zaman başlıyor? Şeker Bayramı Tatili, 2014 Ramazan Bayramı (şeker bayramı) - Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 2014 Bayram Günleri, Ramazan ne zaman başlıyor? (2014 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?) Ramazan Ayı ne zaman? Ramazan Bayramı tarihi ne zaman? Ramazan ayı oruçlar ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı Kaç gün? Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün? Şeker Bayramı Tatili Kaç Gün? Kurban Bayramı Ne Zaman? 2014 Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan ne zaman? 2014 Ramazan Ne zaman başlıyor? 11 ayın sultanı Ramazan Ayı ne zaman başlıyor?


Ramazan Bayramı Ne Zaman? 2014 Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı - Kurban Bayramı ne zaman? 2014 Bayram Tatilleri, Dini günler ve dini bayram günleri takvimi, 2014 Ramazan Bayramı ne zaman? 2014 Şeker Bayramı, 2014 Ramazan Ne zaman başlıyor? Şeker Bayramı Tatili, 2014 Ramazan Bayramı (şeker bayramı) - Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 2014 Bayram Günleri, Ramazan ne zaman başlıyor? (2014 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?) Ramazan Ayı ne zaman? Ramazan Bayramı tarihi ne zaman? Ramazan ayı oruçlar ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı Kaç gün? Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün? Şeker Bayramı Tatili Kaç Gün? Kurban Bayramı Ne Zaman? 2014 Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan ne zaman? 2014 Ramazan Ne zaman başlıyor? 11 ayın sultanı Ramazan Ayı ne zaman başlıyor? 2014 Ramazan bayramı ne zaman? Hepsi ve daha fazlası haberimizde...

Yeni yılda bayram tatilleri ne zaman? 2014 yılı Ramazan Bayramı ne zaman? 2014 yılı Kurban Bayramı ne zaman? Oruçlar hangi tarihte başlıyor? 2014 yılı tatil günleri tam listesi... Kandiller (Regaib, Miraç, Berat) ne zaman?

RAMAZAN BAYRAMI

Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.

Resulullah (s.a.s) Medine'ye hicret ettiği zaman Medinelilerin eğlenip neşelendigi iki bayramları vardı. Hz. Peygamber Medinelilere özgü olan, cahiliye izleri taşıyan bu bayramların yerine bütün müslümanların sevinip eğleneceği İslâm'ın iki bayramını onlara haber verdi: "Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan'ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan'ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval'in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306).

Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocuklarin, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan'ın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.


RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Yaz tatili planı için binlerce kişi Bakanlar Kurulu’ndan gelecek sevindirici haberi bekliyordu ancak bu yıl 9 günlük bayram tatili olmayacak.

28 Haziran Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nın 1. günü kutlanacak. 28-29-30 Temmuz'u kapsayan (Pazartesi, Salı ve Çarşamba) 3 günlük bayram tatilinin Cuma gününe kadar uzatılıp hafta sonları ile birlikte 9 güne uzaması ihtimali ise bu yıl Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı olamayacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

04 EKİM-2014 CUMARTESİ KURBAN BAYRAMI (1.Gün)

05 EKİM-2014 PAZAR KURBAN BAYRAMI (2.Gün)

06 EKİM-2014 PAZARTESİ KURBAN BAYRAMI (3.Gün)

07 EKİM-2014 SALI KURBAN BAYRAMI (4.Gün)


KADİR GECESİ

26 RAMAZAN'I 27 RAMAZAN'A bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecektir.

RAMAZAN BAYRAMI

27 TEMMUZ 2014 PAZAR AREFE
28 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI - 1.Gün
29 TEMMUZ 2014 SALI RAMAZAN BAYRAMI - 2.Gün
30 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI - 3.Gün

ÜÇ AYLAR NEDİR?

Üç ayların ilki olan Recep, "yüceltilmiş, içine ikramlar konulmuş ay" ve "hazırlanmak" manalarına gelmektedir.

REGAİB KANDİLİ BU AYDA
Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesi Regaib kandilidir. Regaib, "pek çok ihsan" manasına gelen "Ragibe" kelimesinin çoğuludur. Bu gecede Cenab-ı Hakk engin rahmetiyle tecelli edip sonsuz mağfiretiyle muamelede bulunduğu için geceye bu isim verilmiştir.

MİRAÇ KANDİLİ
Receb ayının 27. gecesi ise Miraç Kandili'dir. Miraç, kelime manası itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" manalarına gelmektedir. Bu gecede Peygamberimiz bir mucize olarak Mekke'deki Mescid-i Haram'dan, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya ve oradan da göklerin İlahi derinliklerine doğru yükselip ruhen ve bedenen Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmıştır.

ŞABAN: HAYIR AYI
Üç ayların ikincisi olan Şaban, kelime manası itibariyle "dağılan", "saçılan" manalarına gelmektedir. Bir rivayete göre Peygamber Efendimiz, Şaban ayında Ramazan için pek çok hayır dağıldığı için bu aya bu ismin verildiğini ifade etmektedir.

BERAT KANDİLİ
Şaban ayı içerisinde Berat kandili vardır. Berat kelimesi, "borçtan, isnat edilen suçtan, ruha azap veren sıkıntılardan kurtulmak" manalarına gelmektedir. Bu gecede Kur'an-ı Kerim bir bütün halinde dünya semasına indirilmeye başlanmıştır. Bu sebeple bu gece hürmetine pek çok günah bağışlandığı için geceye Berat gecesi denilmiştir.

RAMAZAN: BEREKET AYI
Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı on bir ayın sultanı ve ayların en faziletlisidir. Zira bu ayda Kur'an indirilmeye başlanmış ve ay boyunca oruç tutmak farz kılınmıştır.

KADİR GECESİ BU AYDA
Kur'an'ın indirilmeye başlandığı bu ay içinde Kur'an-ı Kerim'deki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan "Kadir Gecesi" vardır. Bu gece Allah'ın müminlere bahşettiği çok yüce bir ikramıdır. Ramazan'ın her gecesinin dolu dolu geçirilmesi için bu gecenin zamanı gizlenmiştir. Ancak Kadir gecesinin Ramazan'ın son on günü içinde olduğuna dair güçlü işaretler vardır.

Ramazanda Susatmayan Yiyecekler

1-Sahurda kızartmalardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalıyız.
2-Gece yemek yerine kahvaltılık ve sebze meyve yemeliyiz.
3-İftardan sonra orucumuzu açtıktan sonra sahura kadar en az 2,5 litre su sıvı tüketmek.
4-Sıvı alımını sadece gece sahura bırakmamak.
5-Sahurdan sonra dişlerimizi fırçalamak.
6-Teravih namazından geldikten sonra karpuz,şeftali, üzüm gibi su oranı yüksek meyve yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.