Salı, Temmuz 29, 2014

Textual description of firstImageUrl

Siirt Perde Pilavi Tarifi

Sevgili ziyaretçiler ve yemek yapmayı seven centilmenler için bugün mutfağımızdan çıkan Perde Pilavı Tarifi ni kolay anlatımla nasıl yapılacağını anlatacağız.

MALZEMELER
  • 1 tane orta kalınlıkta yufka( taze olması ve yeterince kalın olması çok önemli)
  • 1 su bardağı kadar kaliteli pirinç
  • 1 tane tavuğun göğüs kısmı veyahut 2 - 3 tane pirzola tavuk
  • 1 tane orta boy soğan
  • Kırmızı biber,
  • nane
  • tuz
  • yenibahar(bu baharat tat çok güzel tat veriyor)
  • Ve süslemek için de Badem

YAPILIŞI
yapılışının her aşamasının resimlerini çektim. Ön bir fikriniz-bilginiz olması için öncelikle resimlere bakmanızı tavsiye ediyorum. Yapımı zor değil lütfen gözünüzü korkutmayınız.






Öncelikle bademleri sıcak suda bekletiniz ve güzelce kabuklarından ayırınız. Kuru soğanımızı doğradıktan sonra üzerine nane katarak güzelce yağda soteleyelim. Üzerine de 1 su bardağı kadar pirincimizi(lütfen pirinçleri önceden yıkayınız) ve 2 bardak suyu, tuzunu katarak pişmeye bırakalım. Tavuklarımızı biraz tuz ekleyerek haşlayalım. Tavuklarımız haşlandıktan sonra kuşbaşı kuşbaşı doğrayalım. İçerisinde pul biber, karabiber ve hoşunza giden diğer uyumlu baharatlarını da ekleyerek güzelce soteleyelim. Ve pirincimizle tavuğumuzu harmanlayalım bu aşamada. Pilavı yapacağımız kalıbı yağlayalım ve soyulmuş bedemleri de üerine estetikçe yerleştirelim. Ve üzerine de yufkamızın kenarları taşacak şekilde yerleştirelim. İçerisine de hazırladığımız pilavı güzelce koyalım. Fazla bastırmadan. Yanlardan taşan yufkamızı üzerine çok az yağ sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana dek pişirelim. Hepsi bu afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.