Pazar, Ağustos 10, 2014

Textual description of firstImageUrl

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları 2014

10 Ağustos 2014, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarına göre 12. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. İşte seçim sonuçları:

10 Ağustos'ta gerçekleştirilen 12. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın belirli olduğu resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, 12. Cumhurbaşkanı, Türkiye Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları son durum; Türkiye genelinde ve yurtdışında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan canlı yayın sonuçlarında Recep Tayyip Erdoğan %53, Ekmeleddin İhsanoğlu %38, Selahattin Demirtaş %9 oy aldı.


Cumhurbaşkanlığı Seçimi Adayları oy pusulasında yer alan sıralamaya göre:


1- Recep Tayyip Erdoğan

2- Selahattin Demirtaş

3- Ekmeleddin İhsanoğlu


Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50'nin üzerinde oy alarak Türkiye siyasi tarihinde yeni bir perde açacak. En yakın rakibi CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yaklaşık %16 fark atan Başbakan Erdoğan, YSK'nin kesin sonuçları açıklamasıyla Cumhurbaşkanlığı kesinleşmiş olacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimi adayların oy yüzdelerine göre son durum; Erdoğan %53, İhsanoğlu %38, Demirtaş %9 oy oranı ile Erdoğan kazandı.

12. Cumhurbaşkanı ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan kimdir?


Aslen Rizeli olan Erdoğan, 1954'te İstanbul'da doğdu. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu fakülteden 1981 yılında mezun oldu. Siyasetin basamaklarını adım adım çıkan Erdoğan, Türkiye’nin 25. Başbakanı ve cumhurbaşkanlğı seçiminin en güçlü adayı olarak seçimi kazandı.

Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9. seçim zaferi onu Çankaya Köşkü'ne taşıdı. İlk açıklamasında 'Millet iradesini ortaya koydu' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.