Cuma, Ağustos 29, 2014

Textual description of firstImageUrl

Murat Günak Kimdir?

Murat Günak endüstriyel tasarım denildiği zaman ülkemiz genelinde akla gelen ilk isimlerden birisidir. 9 Ağustos 1957 tarihinde dünyaya gelen tasarımcı İstanbul ilinde dünyaya gelmiştir. Henüz 6 yaşındayken ailesi ile birlikte Almanya’ya yerleşen Murat Günak Bir süre sonra İstanbul’a tekrardan dönen Murat Günak temel eğitimlerini İstanbul ilinde almıştır. Üniversite tercihini endüstriyel tasarımdan yanan kullanan Murat Günak yurt dışına çıkıp bir sanat atölyesinde endüstriyel tasarım eğitimi aldı.

Mezuniyetinin ardından Ford şirketinde tasarımcı olarak faaliyet göstermeye başlayan Murat Günak ünlü tasarımcılardan birisi olan ve Ford fabrikası bünyesinde yer alan Patrick Le Quament’in teşvik etmesiyle Royal Collage of Art bünyesine dahil olup burada eğitim almıştır. Bu eğitimin ardından Mercedes-Benz bünyesinde yer alan tasarım merkezinde çalışmaya başlamıştır. Mercedes-Benz firmasının en çok tutulan C serisinin tasarımını Murat Günak Bey yapmıştır.

Sene 1994’ü gösterdiğinden yer aldığı şirketten ayrılarak Peugeot firmasına dahil olan başarılı tasarımcı bu firmada çok az süre kalmış olmasına rağmen başarılı işlere imzasını atmıştır. Peugeot ailesinin en çok satan modellerinden birisi olan 206 modeli Murat Günak tarafından tasarlanmıştır. Ayrıca kendisinin bu firmada 307 ve 607 modellerini de tasarladığı bilinmektedir. Günümüzde de Peugeot ailesinin en çok satılan modelleri arasında bu modellerin yer aldığı biliniyor.

Buradan ayrılıp Mercedes firmasına geri dönen Murat Günak burada Maybach modelinin Coupe versiyonunu da tasarladığı bilinenler arasında yer alıyor. Mercedes bünyesinde yer alan C serisinin Sport Coupe modelini 270 kişiden oluşan tasarım ekibiyle beraber tasarladığı ve tasarımın bu ekip sayesinde gerçekleştiği bilinmektedir.

Murat Günak Resimleri


Bu çalışmaların ardından Volkswagen ailesine dahil olan Sayın Günak tasarım sorunlusu olarak görev aldı. Uzun zamandan beri Volkswagen ailesinin tasarım bünyesinde yer alan kişileri koltuğundan ettiği ve bunu alnının teriyle yaptığı biliniyor.

Otomobil firmalarının en çok satan firmalar arasına girebilmek adına Murat Günak Beyi kadrosuna dahil etmek istediği biliniyor. Murat Günak Beyin ülkemizde yapılması planlanan yerli otomobilin de tasarımcısı olacağı konuşulanlar arasında yer almaktadır.
Uzun zamandan beri yurtdışından yaşam süren Murat Günak Beyin milliyetçilik duygularının kabarık ülkemiz için yeni tasarımlara imzasını sizler gibi bizlerde temenni etmekteyiz. Bir makine mühendisi olarak dünya çapında satışı olan bir otomobilin üretilmesinin Murat Günak Bey gibi isimlerin uğraşları ile olacağını düşünmekteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.