Pirinçli Dondurma Tarifi |
- 1/4 su bardağı dolusu kırık pirinç
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tozşeker
Üstü için :
- Çilek, vişne, frambuaz gibi yumuşak, etli ve kabuksuz meyvelerden herhangi biri
Çikolatalı sos
Kavrulmuş badem ya da fındık
Yapılışı :
Pirinç, vanilya, tarçın ve şekeri bir tencerede karıştırıp, sütü ekleyin. Kaynatın ve sürekli karıştırıyoruz, ateşi iyice kısıp, karışımın ağır ağır pişmesini sağlayalım.
Pirinci, çok kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirip, sık sık karıştıralım. Eğer kurumaya başladıysa biraz daha süt ekleyelim.
Pirinç taneleri yumuşadığında, tencereyi ateşten alıp, sürekli karıştırıp soğumaya bırakalım.
Servisten önce, pirinçli pudingi karıştırıp,kaşıkla 4 tane dondurma kabına koyuyoruz. Üstlerine taze meyveleri koyup, arzu ederseniz çikolatalı sosla birlikte bademleri de serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.