Perşembe, Eylül 11, 2014

Textual description of firstImageUrl

6 Ayda 25 Kilo Verme - Crossfit Yöntemi Nedir - Crossfit Kilo Verme Yöntemi - Crossfit İle 6 Ayda 25 Kilo Verme - Ümit Erdim Diyeti - Ümit Erdim Nasıl Kilo Verdi

CROSSFİT YÖNTEMİ İLE 6 AYDA 25 KİLO VERME 
Kilo verme yöntemlerinin çoğunu deneyip ama kilo veremeyenler bu yöntem tam size göre.
Ünlü oyuncu Ümit Erdim 6 ayda 25 kilo verdi crossfit yöntemi ile. Fazla kilolardan kesin sonuç
alarak kurtulmanın en etkili yoludur crossfit. Cross fit yöntemi ile 6 ayda 25 kilo verebilrsiniz.
Ümit Erdim'e 25 kilo verdiren diyetin adı Crossfit diyetidir. Bu zorlu diyet kesin sonuçlara ulaşmaktadır.
Crossfit Yöntemi ile 6 ayda tam 25 kilo verebilirsiniz.



CROSSFİT NEDİR ?

Crossfit aslında sadece bir antrenman programı / yöntemler zincirinden daha fazlası ve temelleri, 2000 ‘li yılların başına dayanıyor. Greg Glassman adlı bir şahıs tarafından kurulan ve aynı zamanda bir şirket niteliğinde olan CrossFit Inc. ‘nin geliştirdiği bir “program” ve bu doğrultuda dünyanın pek çok yerine tanımı ve pazarlanması yapılıyor.

Günümüzdeki ana akım fitness türlerinden biri haline gelmeyi başarmış olan Crossfit, aynı zamanda bir marka adı ve bu ismi kullanarak spor yaptırmak sadece lisanslı kuruluşlara/spor salonlarına verilen bir ayrıcalık.

Bünyesinde pek çok yüksek enerji ve yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman çalışmaları bulunduran ve bazı egzersizlerin temellerinin halter ve powerlifting gibi çeşitli güç ve dayanıklılık sporlarına dayandırıldığı oldukça yaygın bir antrenman programıdır.


Bu programın hedefi, uygulayan kişilere her şeyden önce kas yapmak ve kas gücü kazandırmaktır ama bunun yanı sıra, kalp sağlığı, dayanıklılık ve esneklik gibi faktörleri de olumlu şekilde etkilemeyi amaçlamaktadır. Bütün bunları gerçekleştirebilmek için ise, diğer pek çok türde sporda olduğu gibi öncelikli olarak ısınma çalışmalarından oluşan ve aşağı yukarı birer saat süren, içeriğinde “günün idmanı” gibi isimlere sahip idmanlar içeren ve genel anlamda pek çok aerobik ve fizyolojik gelişim tetikleyen egzersizin bileşiminden oluşmaktadır.

CROSSFİT NASIL YAPILIR ?

Bünyesinde pek çok aletli ve aletsiz egzersizi barından bu idman türünde, çok fazla farklı sayıda idman bulunmaktadır. Tipik bir CrossFit idmanı şu şekilde olabilmektedir:

Git gide yaygınlaşan ve kendi kültürünü de beraberinde oluşturan bu spor türünde, aletli – aletsiz ve vücut ağırlığına dayalı egzersizler bulunduğu gibi, bazı sıra dışı yöntemlere de başvurulmaktadır.

CROSSFİT İDMANI NELERDEN OLUŞUR ?

İdmanın başında dinamik ısınma adı verilen bir tür ısınma programı uygulanmaktadır. Bu çoğu zaman ip atlama ve benzeri dinamik hareketler, squat, şınav, mekik ve benzeri egzersizler ve esneme ve gerilme hareketlerinden oluşabilmektedir.

Güç veya Yetenek (Skill/Strenght) idmanı: İdman gününe göre ya güce yönelik ya da yeteneğe (tekniğe) yönelik bir idman şekli antrenmanın devamında uygulanmaktadır. Bu durumda squat, silkme vb. halter hareketleri veya yetenek günü ise, kişinin temel koordinasyonlarını geliştiren egzersizler uygulanmaktadır.

Çalışmanın devamında genellikle günün idmanı (Workout of the Day – WOD) uygulanır. Burada çeşitli egzersizleri çeşitli tekrar sayılarında yapılması talim edilir ve burada amaç egzersizi en kısa zamanda en çok kez yapabilmektir. Bunun sunduğu avantaj kişiye güç ve hız aynı zamanda fonksiyonel güç ve patlayıcı kuvvet kazandırmasıdır.

Çalışmanın sonunda, 5-15 dakikalık soğuma ve esneme gerilme hareketleri ile idmanın sonuna gelinir.

AVANTAJLARI - DEZAVANTAJLARI NELERDİR ?

CrossFit’in en büyük avantajı, aslında programı takip eden sporculardan ziyade, spor salonları için mevcuttur diyebiliriz. Bunun sebebi ise başlıca olarak çok sayıda kişiye bu tür bir idman yaptırılabilmesi için gerekli ekipman sayısının miktar olarak az sayıda ve maliyet olarak gayet düşük olmasından kaynaklanmaktadır.

Minimum ekipmanla bile bir CrossFit salonu açılabilmekte ve küçük bir salondan aynı anda onlarca kişiye hizmet verilebilmektedir.

Bunun tabi tek avantajı sadece spor salonları veya bu işten para kazanmak isteyen kişiler için mevcut değildir. Dünyanın dört bir tarafında pek çok kurum ve kuruluş, elemanlarının fit kalabilmeleri için uygun ve hesaplı bir yöntem olarak bu yolu izlemektedirler. Zaten yüzyıllardan beri çeşitli askeri birliklerin de askerlerinin fiziksel sağlığı için benzeri çalışma şekillerine başvurdukları düşünülürse (askerliğini yapmış olanlar varsa, tüfekli-tüfeksiz hareketler serisi dememiz yeterli olacaktır sanırım…), aslında geniş kitlelerin aynı anda faydalanabilmesi/uygulayabilmesi için bu yöntemin oldukça geçerli olduğunu belirtmemizde fayda vardır.

Dezavantajlarına göz atıldığında ise ortaya daha farklı pek çok faktör ve potansiyel eleştiri kaynağı çıkmaktadır.

Bunların başında gelen ve dünyada aslında pek çok kişinin CrossFit ‘i tiye almasına ve hatta bu akımın pek çok ileri seviye sporcu tarafından aşağılanmasına/hor görülmesine sebebiyet veren faktörlerden en büyüğü aslında tek başına özetlemesi zor olan ama kısaca “sakatlığa sebebiyet verebilecek tehlikeli idmanlardan oluşması” olarak özetlenebilir.

Bunun sebebi aslında birden çok boyutta incelenebilir ama öncelikli olarak şunu söylemek lazımdır ki, gerçekten de CrossFit yöntemleri, doğru uygulanmadıklarında ciddi sakatlıklara sebebiyet verebilecek bazı egzersizleri bünyesinde barındırmaktadır. Buna ek olarak bu sporun icra edildiği bazı spor salonlarının gerçekten ne iş yaptıkları konusunda ciddi fikir sahibi olmamaları ve sadece ticari çıkarlar uğruna bu işe başlamış olmaları ve çoğu zaman bu spesifik idmana heveslenenlerin kısa sürede fit olmak veya vücut yapmak gibi istekler doğrultusunda spora yeni başlamış amatörler olmasından ötürü çok sayıda ciddi ve kalıcı sakatlığa sebebiyet verilebilmektedir.

CROSSFİT SAĞLIGA ZARARLIMIDIR ? 

Bu sorunun cevabını net olarak vermek çok güçtür. Yanlış yapıldığı takdirde en basit ve tehlikesiz görülen spor dalları bile zaman zaman insan sağlığı için olumsuz veya düpedüz tehlikeli olabilmektedirler. CrossFit, pek çok dinamik ve sert idman öğesi barındırdığı için nispeten daha yüksek riske sahip bir spor yöntemidir.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri, doğru hocalarla birlikte çalışmak ve kişinin kendi potansiyel limitinin farkında olması gerekliliğidir. Amatör ve spora yeni başlamış kişiler her ne kadar CrossFit’in çok kısa sürede çok hızlı gelişim çağrısına kapılsalar da, genellikle kendi limitlerini çok iyi kestiremedikleri için sakatlanmalarla sonuçlanan durumlara atılabiliriler.

Kimler Crossfit yapabilir – Kimlere uygundur – Kimlere tavsiye edilmez?

Bu soruyu soranın halihazırda sağlıklı bir birey olduğu varsayımından yola çıkarak (ki eğer değilseniz, zaten herhangi bir spor ya da fiziksel aktivite ile uğraşmadan önce doktorunuza danışmalısınız), şunu söyleyebiliriz ki, CrossFit bize kalırsa ilk defa spor yapacak kişiler ve/veya daha önce yaptığı sporlardan yana çeşitli sakatlıkları bulunan kişilere pek de tavsiye edilmemelidir. Bunun tek istisnası, sizi çalıştıracak koçun sadece bu alanda değil, genel spor bilgisi ve yeteneğine, tecrübesine ve iyi niyetine yüzde yüz güvenir olunan durumlardır. Doğru yapıldığında her türlü sporun herkese faydası olacağı gibi, yanlış yapıldığı takdirde ciddi sakatlanmalara yol açabilir, özellikle bu ve bu gibi yüksek dayanıklılık ve güç gerektiren idman şekilleri.

Kaynak : http://fitnesil.com/crossfit-hakkinda-bilmek-isteyeceginiz-her-sey/





crossfit nedir,crossfit nasıl yapılır,crossfit diyeti,crossfit 6 ayda 25 kilo verme,ümit erdim nasıl kilo verdi,crossfit ümit erdim kilo verme yöntemi,ümit erdim kaç kilo verdi,ümit erdim nasıl kilo verdi,ümit erdim kilo verme yöntemi,ümit erdim kilo verme diyeti,ümit erdim diyeti,ümit erdim kilo verme diyeti,ümit erdim 6 ayda 25 kilo verme diyeti,ümit erdim nasıl kilo verdi,ümit erdim hangi diyeti kullandı,ümit erdim kilo verme crossfit,crossfit ümit erdim,ümit erdim crossfit ile 25 kilo verdi,ümit erdim nasıl 25 kilo verdi,ümit erdim 25 kiloyu nasıl verdi,crossfit nedir,crossfit nasıl yapılıyor,crossfit ile kaç kilo verilir,crossfit sporu nasıl yapılır,ümit erdim kilo verme 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.