Malzemeler :
- 250 gram margarin ( 1 paket )
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- Yarım paket kakao
- Alabildiği kadar un
- 1 paket vanilya
İçi için :
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 tane yumurtanın akı
Sosu için :
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kakao
- 1 su bardağı süt
Yapılışı :
İlk önce minik bir tencereye şeker, kakao, un ve sütü koyarak güzelce çırpalım ve ocağa alarak kıvamını alana dek pişirip bir kenar da soğumaya bırakalım. Yoğurma kabına şeker ve margarini koyup eriyene dek iyice çırpalım. Kalan malzemeleri sırası ile koyarak yumuşacık bir hamur elde etmemiz lazım. Hamurun bir kısmını ayırıp içerisine kakao karıştıralım ve yoğuralım. Kakaolu kısımdan ceviz büyüklüğün de parçalar koparıp yuvarlayalım ve pamağımızla içini delip hindistan cevizi, şeker ve yumurtanın akını bir kasenin içerisin de karıştırıp tatlı kaşığı yardımı ile küçük parçalar alarak hamurun içerisine koyup hamuru sıkıca kapatıp yuvarlayalım ve bu hamurumuzu sade hamurdan parçalar alarak kaplayalım ve yine yuvarlayarak yağlanmış olan tepside 200 derece pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.