Etli Ekmek Çorbası |
- 300 gr kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 6 su bardağı su
- 1 diş damla sakızı
- 2 çay bardağı pirinç
Üzeri için :
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı sirke
- Kızarmış pitta ekmeği
- 5 diş sarımsak
Yapılışı :
Kuşbaşı etleri 6 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişerken suyun üzerinde olan köpükleri alalım. Küp doğranmış soğanı, pirinci, baharatları, tuzu ve damla sakızını ete ilave edelim. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağında sarımsağı kavuralım. Pişen etlerin üzerine kavrulan sarımsağı ve sirkeyi döküp karıştıralım. Küp doğranmış kızarmış pitta ekmeklerini serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.