Fas Sütlacı |
- 450 gr kırık pirinç
- 25 gr pudra şekeri
- 300 ml su
- 50 gr tereyağı
- 1 çubuk tarçın
- Yarım çay kaşığı tuz
- 350 ml süt
Badem esansı için :
- 60 ml sıcak su
- 25 gr dövülmüş badem
Süslemek için :
- Tarçın
- Taze meyveler
- File badem
Yapılışı :
Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirelim. Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı, sütün yarısı ve tereyağının yarısını ekleyelim. Hepsini karıştırıp kapağı kapalı olarak kaynatalım. Gerekirse süt ekleyelim. Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Sütlacı servis kaselerine aktaralım. Üzerlerine file badem serpelim. Tarçın serpip meyvelerle birlikte servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.