Guraybe Tarifi |
- 1 su bardağı eritilip soğumuş margarin
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudraşekeri
Üzerine :
- Antepfıstığı
Yapılışı :
Derin bir kaseye margarin, pudraşekeri ve unu alalım. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Her bir parçayı elimizle uzun şerit haline getirelim ve simit şekli verelim. İki ucunu birleştirdiğimiz yere 1 adet antepfıstığı koyalım. Guraybeleri fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.