Lazanya tarifi |
- Lazanya tarifi
- 12 yaprak lazanya
Beşamel sos için :
- 4 yemek kaşığı kadar un (azar azar ekleyin, topaklanır fazla gelirse eklemeyi kesin)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı kadar süt (ayrandan biraz daha koyu kıvamda olacak, lazanyayı yumuşatması için normal beşamel sostan biraz daha sıvı olmalı)
- tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
Kıymalı harç :
- 300 gr. kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- uz, karabiber,pulbiber,sıvıyağ
- 2 domates
Yapılışı :
Kıymayı biraz yağ ile kavurmaya başlayalım.Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyelim.Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavuralım.Sarımsağını ekleyelim.Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyelim.Domatesler piştikten sonra altını kapatalım.Aynı anda beşamel sosu da hazırlayalım.Tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavuralım.Un topak topak olursa sütü eklediğinizde de çözülmez, tereyağının içinde erimiş sıvı bir un kütlesi olması gerekir.Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyelim.Göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyelim.Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosunuzu hazırlayalım.Beşamel sos ve kıymalı iç sıcakken yemeğimizi hazırlayacağız ki lazanyalar yumuşasın, çünkü lazanyaları haşlamadan kullanacağız.Dikdörtgen borcam kullanalım.Diklemesine yan yana üç lazanya tam sığdı.Borcama bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serin.Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayalım.Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökelim.Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edelim.En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökelim. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verelim.Kaşarlar kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.