Lokmalık Cevizli Tart |
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiğince un (1,5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için :
- 1/2 su bardağı esmer toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için :
- Ceviz
Yapılışı :
- Peynir, yoğurma kabına alarak, üzerine tereyağı, kabarta tozu ve un ekleyerek iyice karıştıralım.
- Hazırlanan hamuru, buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru, yağlanmış minik tartolet kalıplarına yerleştirelim.
- İçi için: ceviz toz haline getirilerek karıştırma kabına alalım..
- Üzerine yumurta, esmer toz şeker, tereyağı ve vanilya ekleyerek çırpalım.
- En son üstüne birer bütün ceviz koyarak, 170 C derece ısınmış fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.