Salı, Eylül 16, 2014

Textual description of firstImageUrl

Lokmalık Cevizli Tart

Lokmalık Cevizli Tart
Lokmalık Cevizli Tart
Malzemeler : 


  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiğince un (1,5 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için :

  • 1/2 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için :

  • Ceviz
Yapılışı :

  • Peynir, yoğurma kabına alarak, üzerine tereyağı, kabarta tozu ve un ekleyerek iyice karıştıralım.
  • Hazırlanan hamuru, buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru, yağlanmış minik tartolet kalıplarına yerleştirelim.
  • İçi için: ceviz toz haline getirilerek karıştırma kabına alalım..
  • Üzerine yumurta, esmer toz şeker, tereyağı ve vanilya ekleyerek çırpalım.
  • En son üstüne birer bütün ceviz koyarak, 170 C derece ısınmış fırında pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.