Pazartesi, Eylül 29, 2014

Textual description of firstImageUrl

Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi

Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi
Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler :

  • 1 çorba kâsesi mantar
  • 1 adet tavukgöğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • Su, tuz, sıvı yağ
Yapılışı :

Tavukgöğsünü yıkayıp bir tencereye koyup üstüne bolca su dökerek, ocağa alıp tavuk etimizi haşlıyalım. Haşladığımız tavuğu soğutup küp küp doğrayıp, diğer tarafta bir tencereye sıvıyağ koyup ince doğranmış kuru soğanları ilave edip,kavuralım ve üstüne ince doğranmış mantarları ilave edelim. Daha sonra un ilave edip kavuralım. Soğuk su veya süt döküp çırpma teliyle hızlı hızlı çırpıp, üzerine tavuk suyunu ilave edelim. Kaynamaya başlayınca suyunu ve tuzunu kontrol edelim. Kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesleri ilave edip bir taşım kaynatıp, çorbamız pişince üzerine ince doğranmış maydanozu serpip karıştırıyoruz ve servise sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.