Paşa Mezesi |
- 5 yemek kaşığı biber salçası
- 100 gr yumuşak ekmek içi
- 100 gr toz ceviz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 100 gr yumuşak ekmek içi
- 100 gr yumuşak ekmek içi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber, tuz
Kanepe ekmeği için :
- 380 gr un
- 50 gr pudra şeker
- 75 gr tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 150 ml süt
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı su
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine ekmekleri iyice ufalayıp, kalan tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştıralım. 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Ekmek için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice karıştırıp yoğurup, hamuru 15 gr’lık parçalara ayıralım. Elinizle şekil verip küçük ekmekler hazırlayıp, oda sıcaklığında 1 saat mayalandıralım. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Ekmekleri ortadan ikiye bölüp, sosu ekmeklerin üstüne sürelim ve servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.