Malzemeler :
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı nohut
- 4 adet yufka,
- Tuz
Yapılışı :
Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün orta ateşle haşlayalım. Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirelim. Bu arada yufkaları ince ince didelim.
Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirelim. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edelim. Yufkaları incecik didelim. Geniş ve derin bir kaba yayalım. Üzerine etsuyunu gezdirelim.
Nohut ve etleri de üzerine yayalım. İsteğe bağlı tuz serpip, servise sunun. Afiyet olsun.
Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirelim. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edelim. Yufkaları incecik didelim. Geniş ve derin bir kaba yayalım. Üzerine etsuyunu gezdirelim.
Nohut ve etleri de üzerine yayalım. İsteğe bağlı tuz serpip, servise sunun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.