Sebzeli İncik |
- 15 adet arpacık soğan
- 1,5 kilo kuzu incik
- 1 çorba kaşığı tane karabiber
- 2 çorba kaşığı kuru üzüm
- Kekik, kırmızıbiber, Tuz
- Kekik, kırmızıbiber
- Kekik, kırmızıbiber
- 3 adet havuç
- 2 adet domates
- 5 adet dolmalık biber
- 3 adet patates
- 3 adet patates
Yapılışı :
- Öncelikle eti yıkayıp kızgın bir tencerede mühürleme işlemi yapalım. Yani her tarafını rengi dönünceye kadar kızartalım. Daha sonra içine irice doğranmış sebzeleri, arpacık soğanları üzümü, tarçını ve baharatları atalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Yaklaşık 2 saat boyunca kısık ateşte pişirelim. Etleri iyice pişince salçalı sosunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için de tereyağını tencerenin içinde eritelim ve üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi bırakarak 10 dakika daha pişirelim. Bu domates sosunu etlerle ilave edip karıştıralım ve sıcak sıcak yemeği servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.