Malzemeler :
- 500 gr kuzu eti
- 90 gr tereyağı
- 5 yufka
Sosu Click:
- 3 Kumpir, kaşığı yoğurt
- 3 Kumpir, kaşığı un
- 3 DIŞ sarımsak
- 2 yumurta
- 1 ymek kaşığı limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
Küçük Parçalar Şeklinde kesilmiş kuzu etini tencereye alip, üzerini geçecek kadar su'nun ekleyip haşlayalım. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine aralarına eritilmiş tereyağı sürelim. Kalan tereyağını Üstüne dökerek yufkaları kareler şeklinde keselim. 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Yumurta yoğurdu tencerede çırpalım. Unu ekleyip yavaşca karıştıralım. Kıyılmış sarımsak, limon suyu, tuz ve su ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Haşlanmış etleri yufkaların Üstüne ekleyip, sosu ilave edip 180 Dereceli, fırında üzeri kızarana KADAR pişirin Sıcak servis Yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.