Malzemeler :
- 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Rafine Yağ
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Kahve Kaşığı Karabiber
- 1/2 Su Bardağı Un
Yapılışı :
Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuz ve biberini ekip una bulayıp, orta boy bir tavada rafine yağını kızdıralım.
Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartıp, böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyalım. Tavadaki rafine yağı döküp, Aynı tavada, orta ateşte, tereyağını eritelim.
Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atıp,1-2 dakika altüst ederek pişirdikten sonra sıcak olarak servis edelim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.