Malzemeler :
Özellikle soğuk kış aylarına girdiğimiz şu günlerde vücut direncinizi artırıp yüksek tutabilmek için et suyu içilmeli..
Et suyu nasıl hazırlanmalı?
1 kilo ilikli kemik ve 1 kilo ete 3 litre su ekleyerek yaklaşık 5 saat kadar kaynatın. Kaynatma aşamasında tencerenin içine 2 adet kabuklu soğan, 2 adet havuç ve bir avuç da karabiber ekleyerek kaynatmayı sürdürün. Kaynatma işleminin ardından eti ve kemiği ayıklayarak bu suyu bir gece dolapta bekletin. Bu bekletme aşamasında suyun içindeki yağlar donar ve bir tabaka şeklinde üst kısımda toplanır. Bu yağı sudan ayırın ve et suyunu içmeden önce yeniden kaynatıp ısıtarak içine karabiber ve tuz ekleyip içelebilirsiniz.
1 kilo ilikli kemik ve 1 kilo ete 3 litre su ekleyerek yaklaşık 5 saat kadar kaynatın. Kaynatma aşamasında tencerenin içine 2 adet kabuklu soğan, 2 adet havuç ve bir avuç da karabiber ekleyerek kaynatmayı sürdürün. Kaynatma işleminin ardından eti ve kemiği ayıklayarak bu suyu bir gece dolapta bekletin. Bu bekletme aşamasında suyun içindeki yağlar donar ve bir tabaka şeklinde üst kısımda toplanır. Bu yağı sudan ayırın ve et suyunu içmeden önce yeniden kaynatıp ısıtarak içine karabiber ve tuz ekleyip içelebilirsiniz.
yemekkulturu.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.