Malzemeler :
- 1 Kg Mandalina
- 2 Su Bardağı
- 1.5 Kg Toz Şeker
- Mandalina Suyu
- 1 Limon Suyu
Yapılışı :
Mandalinaları yıkayıp, kabuklarını çıkarıp ince ince kıyalım.
Derin bir kaba aldığımız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovup, kalan şekeri üstüne dökerek buzdolabında 1 gece bekletelim.
Karışıma mandalina suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirip, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
Reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatalım.
Derin bir kaba aldığımız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovup, kalan şekeri üstüne dökerek buzdolabında 1 gece bekletelim.
Karışıma mandalina suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirip, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
Reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.