Pazartesi, Ekim 20, 2014

Textual description of firstImageUrl

Patlıcanlı Köfte Tarifi (Adıyaman yöresi)

Patlıcanlı Köfte Tarifi
Patlıcanlı Köfte Tarifi 
Malzemeler :

  • 1 Kg Patlıcan
  • 3 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 3 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
  • 1 Demet Maydanoz
Sos için :
  • 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 Adet Domates
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 Diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı :


Patlıcanların kabuklarını alaca soyup, fındık iriliğinde küp şeklinde doğruyoruz.. Patlıcanlara 1 çay bardağı su ilave edip, haşlıyoruz. Patlıcanlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzüp, kevgire aktarıyoruz. Elimizle bastırarak kalan suyu süzüyoruz. Sonra patlıcanları çukur bir kaba aktarıp, 2 yumurta, un, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve beyaz peyniri ilave ediyoruz..
Malzemeler özleşene dek karıştırıp, karışımdan bir kaşık yardımıyla , kızgın sıvı yağa döküyoruz. Arkalı önlü kızartıp, fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üstüne alıyoruz. Sos için: domatesleri rendeleyip, dövülmüş sarımsaklarla birlikte 2 çorba kaşığı sıvı yağda 3 dk pişiriyoruz. Şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, ateşten alıyoruz. Köfteleri sosla birlikte servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.