Malzemeler :
- 2 fincan filtre kahve
- 1 portakalın helezon şeklinde soyulmuş kabuğu. (Kabuğun üstüne 2-3 cm. aralıklarla karanfil sokulur.)
- 2 kahve kaşığı toz şeker
- 2 parça çubuk tarçın
- 1 parça limon kabuğu
- Özel kahve kepçesi
- Özel kahve tavası
- Fincan
- Büyük çatal
Yapılışı :
Özel kahve tavası ateşe oturtulup su konup, Toz şeker, çubuk tarçın,portakal kabuğu, limon kabuğu,tavaya konarak ısıtılır. Portakal kabuğu çatalla yukarıya kaldırılır. Kepçe ile tavadan alınan karışım kabuk üstüne yavaş yavaş dökülür. Portakal kabuğu tekrar tavaya konup, üstüne filtre kahve ilave edilip ısıtılır. Özel kepçesiyle tavadan alınıp süzülüp fincanlara konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.