Zeytinyağlı Ekşi Elma Dolması Tarifi |
- 4 ekşi elma
- 2 çorba kaşığı
- 3 soğan
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın bahar
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 kahve fincanı pirinç
- 4-5 dal maydanoz 4-5 dal nane
- 2.5 kahve fincanı sıcak su
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 4-5 dal dere otu
- 4-5 dal dere otu
- 1 tutam tuz
Yapılışı :
Soğanları kıyıp, zeytinyağını tencereye koyalım. Dolmalık fıstık ve soğanı kavurup,yıkadığınız pirinci kavrulmakta olan soğana ekleyip,tarçın baharı ekleyelim. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırıp pirinçler aldente kalacak şekilde pişirelim.Nane ve dereotunu ince doğrayıp, iç harcına ekleyelim. Tozşeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştıralım. Tencerenin altını kapatıp, soğumaya bırakalım. Elmaları yıkayıp, dolma oyacağı ile çekirdekli bölümleri çıkartın.İçlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç harcını elmalara doldurup, hazırladığınız elmaları bir tencereye dizelim.1 kahve fincanı sıcak su ekleyelim. 15 dk pişirelim. Suyu eksilirse tekrar su ekleyelim. Soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.