Cumartesi, Eylül 28, 2013

Textual description of firstImageUrl

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Tedavisi Nedir

Eğer saç dökülmesinden muzdaripseniz, bu doğal saç onarım tedavilerinden bazılarını deneyin:

1- Kan dolaşımını artırmak ve saç köklerini canlandırmak için zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile kafa derinize günlük masaj yapın. Saçları duruladıktan sonra ılık su ile derin masaj yapmak, saç dökülmesini önlemek ve saçlarınızın daha hızlı büyümesini sağlamak için en etkili yöntemdir.

2- İnsanların saç dökülmesi tedavisinde, bolca demlenmiş olan alma parçaları ve kremsi hindistancevizi yağı ile hazırlanan alma yağı, saç büyümesini geliştirmede ve kuru, kaşıntılı kafa derisini tedavi etmede geleneksel övgüye mazhar olmuştur. Sıkılmış limon suyunu ve alma yağını birlikte karıştırın ve bu karışım ile kafa derinize masaj yapın. Plastik bir kap ile kafanızı kaplayın ve bu faydalı karışımın saç köklerinin derinliklerine nüfuz etmesi için sabaha kadar bekletin. Sabahleyin hafif bir şampuan ile saçınızı yıkayın ve soğuk su ile durulayın. Her hafta bu işlemi tekrarlayın ve saçınızın daha hızlı büyümesini ve kalınlaşmasını izleyin.

3- Şifalı bitkiler yetiştiren ve satan kişiden (herbalist) kokulu sardunya yaprakları (zayıf kırılgan saç sağlığını geri getirmede popüler bir Avrupa tedavisidir) isteyin. Yapraklar yaklaşık 15-30 dakika kaynayan suda beyazlatılmış olmalıdır. Sardunya suyu daha sonra temiz bir cam kap içinde süzdürülmüş olmalı ve şampuanlandıktan sonra tercihen en az haftada iki kez saç durulaması için kullanılmalıdır.

4- Marul preparatları (ilaçları) saç dökülmesini önlemek için en çok satın alınabilir ve mütevazı ev ilaçlarından birisidir. Bir demet marul yaprağı püresini taze sıkılmış ıspanak suyu ile mutfak robotunda karıştırın ve karışımı haftalık kafa derisi ve saç maskesi olarak kullanın.

5- Taze biberiye dalları eski zamanlardan beri kelleşen saçların tedavisinde kullanılmıştır. Bir demet biberiye yapraklarını soğuk su ile kapatın, yavaşça kaynamaya bırakın ve 20 dakika kadar yavaş yavaş kaynatın. Biberiye suyunu temiz, serin bir kabın içine süzdürün, ve günlük olarak saçlarınızı durulamak için kullanın. Kalan (artık) sıvı yaklaşık üç gün buzdolabında saklanabilir. Sağlıklı saçları geri getirmeye ek olarak, hoş bitkisel kokusu olan biberiye suyu doğal bir saç kremi olarak kullanılabilir.

6- Horozibiği çiçeği (yabani kadife çiçeği) yapraklarının taze suyu, saç incelme tedavisi için popüler bir kocakarı ilacı olarak bilinir. Suyunu çıkarmak için, bir elektrikli meyve sıkacağı veya mutfak robotu kullanabilirsiniz. İlaç her gün taze olarak hazırlanmalıdır, çünkü sulandıktan hemen sonra uygulanmazsa kendi tedavi edici özelliklerini kaybeder. Horozibiği çiçeği sıvısı kafa derisinde ve saçlarda ve saçları durulamadan önce yaklaşık bir saat kala sıcak su ile masajlanmalıdır. Saç dökülmesiyle mücadele etmenin yanı sıra, bu sıvı saçların gençleşmesinde ve yumuşamasında da etkilidir.

7- Saç güçlendirici etkisi yüzyıllardır övülen muhteşem bir saç ilacı olan kına, Hindistan’ın geleneksel yerli bir bitkisidir. Uzun, güzel saçları ve düşünceleriyle ünlü olan hemen hemen her Hintli kadın düzenli olarak kına preparatları (ilaçları) kullanır. Kına, saçların parlak ve güçlü görünmesini sağlar ve saç millerinin kırılması önler. Kına özü içeren doğal saç bakım ürünleri etnik mağazalardan satın alınabilir.

8- Yonca suyu, nesiller boyu başarılı bir şekilde kullanılmış olan diğer bir esrarengiz saç bakım preparatıdır. Özellikle saç köklerini beslemede, saç incelmesini önlemede ve kelleşen bölgelerdeki yeni saçların büyümesini kolaylaştırmada etkilidir. Sıvısı, taze sıkılmış havuç suyu ile hem güncel olarak hem de serinletici bir vitamin içeceği olarak kullanılabilir.

9- Kükürt içeren bir sebze olan soğanın saçları geri getirici güçlü özelliklerine dikkat çekilmiştir. Elektrikli meyve sıkacağı yardımıyla birkaç yemek kaşığı soğan suyu elde edin ve saçlarınızı yıkamadan önce bu sıvı ile kafa derinize bir saat masaj yapın. Düzenli olarak uygulanan bu soğan maskesi, saç foliküllerini iyileştirir ve yeni, güçlü ve sağlıklı saç gelişimini sağlar.

10- Asya’ya ait etnik mağazalardan elde edilebilen hindistan cevizi sütü güçlendirici, besleyici ve saçları gençleştirici geleneksel iyileştirici bir preparattır. Az miktarda taze veya konserve hindistancevizi sütü ile kafa derisine masaj yapın veya geceleyin kafa derisinde bekletin. Bu işlem aynı zamanda saçınızın inanılmaz yumuşak ve parlak görünmesini sağlayacaktır.

4 yorum:

  1. Kemal22:13

    arkadaşlar ben sarımsakla saç dökülmesinin önüne geçtim herkese tavsiye ederim. bu arada duyduğum kadarıylada sakal çıkarmadada iyiymiş sarımsak yada sarmısak :)

    YanıtlaSil
  2. Adsız23:56

    clear-men kullanmaya başlıyalı saç dökülmem durdu. önceden yastık saç dolardı, banyoda sabun saç dolardı şimdi yastıkta 1 tel bile saç yok banyoda 4-5 tel anca dökülüyo tabi herkese iyi gelirmi bilmem ama bende dökülme durdu clear men pro nutrium olandan kullanıyorum

    YanıtlaSil
  3. Adsız01:37

    bence saç dökülmesi önlenemez... tabi bunu kendi açımdan söylüyorum

    YanıtlaSil
  4. Adsız07:11

    bence bi saç ektiren birini bulun memnunmu değilmi ona bakın memnunsa gidin ektirin

    YanıtlaSil

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.