Salı, Ekim 22, 2013

Textual description of firstImageUrl

Kelliğin tedavisi bulundu

İngiliz ve Amerikan bilim adamları, ilk kez laboratuvarda insan saçı üretti.
Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan çalışmada, ABD'deki Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi ve İngiltere'deki Durham Üniversitesi araştırmacılarının saç kaybı tedavisinde çığır açacak bir teknik geliştirdiği belirtildi.

7 KİŞİDEN DERİ ÖRNEĞİ ALINDI

Önce her bir saç kökünün dibindeki deri dokularından hücreler alan ve bu hücrelerden yeni saç üretmeyi deneyen araştırmacılar, hücrelerin saç yerine deriye dönüştüğünü gözlemledi. Hücrelerin 'üç boyutlu kürecikler' içine yerleştirildiğinde ise saç kimliklerini koruduklarını keşfeden araştırmacılar, yedi kişiden alınan doku parçalarını söz konusu küreciklerin içine aktardı. Daha sonra bu hücreler, farelerin sırtına yerleştirilen insan derilerine nakledildi.

6 HAFTA SONUNDA SAÇ ÇIKTI

Araştırmacılar, altı haftalık bir sürenin sonunda yedi örnekten beşinde saç kökü şeklini alan hücrelerden yeni saçların çıktığını belirledi.

KELLİĞİN TEDAVİSİ BULUNDU

Laboratuvar ortamında ilk kez bir insandan alınan doku örneklerinden yeni saç elde etmeyi başaran bilim adamları, kelliğin tedavisine bir adım daha yaklaştıkları müjdesini verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.