Cuma, Nisan 18, 2014

Textual description of firstImageUrl

MERS VİRÜSÜ NEDİR? BELİRTİLERİ NEDİR VE NASIL BULAŞIR?

mers virüsü belirtisi,mers virüsü nedir,mers virüsü nasıl bulaşır,mers vürüsü nedir,mers virisü nedir,mers virüsü öldürürmü, mers virüsü belirtileri neler,mers vürüsü nasıl bulaşır,mers virüsü hakkında,mers virisü kabede varmı,mers vürüsü nasıl bulaşır,mers virüsü kimlere bulaşır,mers virüsü tedavisi nedir,mers virüsü nasıl tedavi edilir,mers virisü bulaşma şekli,mers virüsü kimlerde görülür

Mers Virüsü Nedir?

Virüs daha çok Ortadoğu ülkelerinde görülürken Suudi Arabistan’da 30’un üzerinde vaka ile karşılaşıldı.(Suudi Arabistan'da yaptığı umre ziyaretinden sonra THY uçağı ile Cidde'den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur'a giden Malezyalı bir yolcuda ölümcül MERS virüsü taşıdığı tespit edildi)

Yeni virüsün 2003 yılında patlak veren ve 800 kişinin ölümüyle sonuçlanan SARS virüsüyle benzer olduğu belirtiliyor. Ortadoğu Solunum Sendromu MERS ismi verilen virüsün daha önce görülen benzer virüslere göre çok daha hızlı yayıldığı ortaya çıktı.
Hastanelere hasta ziyaretine giden vatandaşlar, enfeksiyona karşı uyarılıyor.


MERS Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Virüsün bulaştığı hastalarda öncelikle ateş ve öksürük belirtileri görülüyor. Virüsün çıkış nedeni bilinmiyor ancak yarasa, deve ya da keçilerden bulaşmış olabileceği üzerinde duruluyor. Söz konusu virüse karşı henüz etkili bir tedavi yöntemi geliştirilemedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.