Biberli Karides Tarifi |
- 1 Adet kırmızı salçalık (paprika) biber
- 1 Kg iri karides
- 2 Çorba kaşığı limon suyu
- 2 Adet yeşil soğan
- 2 Çorba kaşığı tereyağ
- 3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı)
Yapılışı :
Karidesleri tuzlu kaynar suda 6-7 dk haşlayıp,kabuklarını soyalım.
Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayıp, tavada tereyağını eritelim.
Doğranmış tüm malzemeleri tavaya koyup, karıştırarak 8-10 dk yüksek ateşte pişirelim.
Sıcak olarak servis yapalım.
Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayıp, tavada tereyağını eritelim.
Doğranmış tüm malzemeleri tavaya koyup, karıştırarak 8-10 dk yüksek ateşte pişirelim.
Sıcak olarak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.