Gelin Hanım Tatlısı Tarifi |
- 1 Su bardağı toz şeker
- 500 gr. Kuru kayısı
- 2 Su bardağı su
- 3 Karanfil
İç harç için :
- 1 Çay bardağı toz fındık
- 1 Çay bardağı pirinç
- 1 adet Havuç
Üzeri için :
- 1 Çorba kaşığı yeşil fıstık
- Şanti
Yapılışı :
Kuru kayısıları ılık suyla ıslatalım. Diğer tarafta pirinci yıkayıp haşlıyalım. Suyunu süzdürdükten sonra üstüne toz fındığı, rendenin ince yerinden rendelenmiş havucu koyup karıştırıyoruz. Böylece iç harcımız hazır oluyor. Islattığımız kayısıların suyunu süzüp aralarını koparmadan açıp, İç harcımızdan içlerine paylaştırarak dolduralım. Tencerenin dibine dizip üstüne toz şeker, karanfil, suyu koyup, kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Lokum gibi pişen tatlımızı tenceresinde soğumaya bırakalım. Servis tabağına alıp üstüne köpürtülmüş şanti ve toz yeşil fıstık koyarak servise sunuyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.