Cuma, Ekim 10, 2014

Textual description of firstImageUrl

Dereotlu Açık Börek Tarifi

Dereotlu Açık Börek Tarifi
Malzemeler :

  • 4 adet yufka
  • 1 demet taze soğan
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yumurta
  • 200 gram lor peyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Su
Yapılışı :

Taze soğanları temizleyip ince ince kıyıp, üstüne yumurtanın akını da ekleyip harmanlayalım. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayıp, içine haşlanmış patatesi de ekleyip ezelim. Su, süt ve yağı bir kapta çırpıp, yufkayı yayın ve üstüne sulu karışımdan serpip ıslatalım. İç malzemeyi her yerine gezdirip yufkayı sıkıca rulo yapıp, bu şekilde sarılan börekleri dilim dilim yuvarlak kesip fırın tepsisine dizelim. Tüm tepsi dolunca üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.