Baharatlı zeytinyağı |
- Natürel sızma zeytinyağı
- Sevdiğiniz baharatlar veya bitkiler
Yapılışı :
Sevdiğiniz bitkileri yıkayalım ve kuruladıktan sonra çeşnilerini daha kolay bırakmaları için hafif ezelim. Cam bir kavanoza koyup, ılık zeytinyağını dökelim ve kapağını kapatalım. Serin ve karanlık bir yerde 2 hafta bekletelim. Ardından tadına bakalım. Eğer yeterince çeşni gelmiyorsa bir hafta daha bekletebilirsiniz. Dilerseniz baharatlarla birlikte 1-2 diş sarımsak da koyabiliriz. Ancak sarımsak tadının baharatları bastırmaması için sarımsağı 2-3 gün sonra kavanozdan çıkarmalıyız. Zeytinyağına en çok yakışan çeşniler fesleğen, limon, kekik, dere otu, maydanoz ve biberiyedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.