Tereyağlı Kurabiye Tarifi |
- 250gr tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- Kabartma tozu
Üzeri için :
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Hamur yoğurma kabının içerisine tereyağ, yumurta ve pudra şekerini alıp yoğuruyoruz.
Vanilya, kabartma tozu, fındık ve unuda ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıyoruz, üstüne hafifçe bastırarak yassılaştırıyoruz.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Pembeleşene dek pişiriyoruz.
Üstü için pudra şekeri, kakao ve şekeri bir kasede karıştırıp, pişen kurabiyeleri kasenin içine atalım ve bulayalım.
Karışıma bulanan kurabiyeleri servis tabağına dizelim. .
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıyoruz, üstüne hafifçe bastırarak yassılaştırıyoruz.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Pembeleşene dek pişiriyoruz.
Üstü için pudra şekeri, kakao ve şekeri bir kasede karıştırıp, pişen kurabiyeleri kasenin içine atalım ve bulayalım.
Karışıma bulanan kurabiyeleri servis tabağına dizelim. .
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.