Sandal Köfte tarifi |
- 300 gr Kıyma
- 1 Adet yumurta
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Tutam maydanoz
- 2 Çorba kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon
İç Harcı :
- 12 Adet taze mantar
- 2 Adet sivri biber
- 2 Adet domates
- 2 Diş sarımsak
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Tatlı kaşığı salça
- 1 Tutam maydanoz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı :
Kıymayı karıştırma kabının içerisine alıp, yumurta, az miktarda galeta unu, bir tutam maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştıralım. Bir yumurta büyüklüğünden daha küçük kıyma kopartıp yuvarlayalım ve gondol şekli verip, fırın kabının içerisine dizelim. 160 derecede yarı pişmiş kıvama gelene kadar kızartalım. Mantarları, kuru soğanı ve sarımsağı doğrayalım. Yeteri kadar tuz koyup karıştıralım. Üstüne sivri biberleri ilave edip kavurup, daha sonra domates ilave ediyoruz. Salçasını, biberini, kekiğini ve suyunu ilave edip kaynatalım. Harcımızı süzdürüp, içerisine maydanoz doğrayalım. Harcımızı köftenin içine dolduralım. Üstüne ayırmış olduğumuz mantar suyunu koyuyalım. Onunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup 160 derecede pişirelim. Servis tabağına alarak servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.