Perşembe, Aralık 26, 2013

Textual description of firstImageUrl

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Neden Olur?


Mide yanması neden olur

Mide yanması ihtimalini yükselten gıdalar genelde yemek borusuyla midenin birleştiği noktadaki kasın gevşemesine sebep olan gıdalardır. Örneği domates, soğan, baharatlı yiyecekler, nane, çikolata, sarımsak, kızartma gibi gıdalar mide yanmasına sebep olabilir. Mide yanmasının yan etkisi olarak görülen yemek borusunda yara oluşması, bölgede yara dokusu yaparak darlığa sebep olması, yemek borusunda yer alan mukozanın değişip kansere yol açması gibi şikayetler ortaya çıkabilir.

Mide yanması nasıl tedavi edilir

Mide yanmasının tedavisinde birçok yöntem kulalnılır. Bunlardan birisi ilaç tedavisidir. Ya midede yer alan asiti kontrol eden ilaçlar yada midede asit salgınını engellenmesini sağlayan ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar kullanılırken kişi kesinlikle doktora başvurmalıdır ve ne kadar bir süre kullanacağını doktor belirlemelidir.

Bir diğer yöntem endoskoip tedavi henüz tam anlamıyla yerleşmedi ancak bazı rahatsızlıklarda faydalı bir hale gelebiliyor. Git gide yaygınlaşan cerrahi yöntem özellike genç ve ciddi şikayetleri bulunan kişilerde kullanılmaktadır. Ameliyatla yemek borusunun alt ucunda yer alan kas lifleri halkası daha daraltılması, midenin yeme borusu çevresini sararak orada yer alan reflünün önüne geçilmesini sağlıyor.

Mide Yanması nasıl geçer

Mide yanması durumunda günlük ve uzun süre tedavilerde kullanılmakta olan birçok ilaç var. Hastalığı engelleyecek süt yada içeriinde asit bulunmayan yiyecekler anlık tedavi için kullanılabilir. Ve ya antiasit şeklinde emme pastilleri etkisi hemen gösterek mide yanmasının önüne geçebilir.

Mide yanmasından korunmak için yapılması gerekenler

Mide yanmasını çoğaltan durumlar kanın içerisindeki basıncın artmasından meydana geliyor. Dar elbise giymek ve kilolu olmak bu duruma neden olabilir. Kilo vermek mide yanmasını şikayetini ciddi ölçüde azaltabiliyor. Dar elbiselerden ve dar kemerleri kullanmaktan uzak duru. Baharatlı yiyecekler, çikolata, yağlı yiyecekler, kızartlama, alkol, kafein, naneli yiyecekler ve içecekler mide yanmasını arttırabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.