Parça Etli Semirsek Tarifi |
- 1 adet yumurta, tuz
- 500 gram un
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- Ilık su
- 500 gram kuzu eti, tuz (içi için)
- Çörek otu (üzeri için)
Yapılışı :
Öncelikle Unu ve tuzu derin bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açarak yumurtayı kırıp,yoğurmaya başlayalım. 3 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp yoğurmaya devam edelim. Ilık suyu azar azar ilave edip kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım ve kopardığımız parçaları avucumuzun içinde yuvarlayarak bezeler hazırlayalım. Üstlerini nemli bir bezle örterek mayalanması için 2 saat dinlendirelim. Dinlenmiş hamurları merdane ile açıp, bir su bardağının ağzı ile yuvarlaklar keselim. Kestiğiniz yuvarlak hamurun bir ucuna, kuşbaşından daha küçük doğranmış ve tuz ile karıştırılmış kuzu etini yayıp, diğer ucunu poğaça yapar gibi kapatalım. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Etli semirseklerin üst taraflarının orta kısımlarında parmağınızla bir delik açıp, üstlerine çörekotu serpelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtmış olduğımuz 175 derece fırında yarım saat kadar pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için Beni bilgilendir kutucuğuna tıklayabilirsiniz.